A Table, wanneer Trade Euro ook gezond moet zijn

a-table-top
Jean-Yves weet waarover hij spreekt, hij is er het levende bewijs van.

Met hier en daar een oorlog en twee grootmachten die dreigen met nucleaire wapens alsof het een dickswing contest van formaat is, zou men nog gaan vergeten dat we ook nog op verkenning zijn doorheen de wereld van Trade Euro. U weet wel, het bartersysteem dat ondernemers moet gaan aansporen wat meer bij elkaar te gaan kopen in plaats van bij Chinese webwinkels. Restaurants hadden we al gezien en ook aan onze gezichtsbeharing werd reeds gesleuteld maar wat met de innerlijke mens thuis? Wat met de momenten waarop je een ‘hongertje’ hebt en die zak chips verleidelijk naar je ligt te lonken? Bezwijken en toegeven aan de kilo’s die er massaal gaan bij komen of toch maar op zoek naar iets gezonders? Laat Trade Euro nu net DE oplossing ter beschikking hebben. Op de fiets (heerlijk gezond) trokken we naar Komen-Waasten waar we bij A Table onze digitale centen konden opsouperen. 

Naast “is Putin gestoord” en “MILF” is en blijft “dieet” en alle mogelijke variaties erop één van de meest populaire termen die zoekmachines dagelijks te slikken krijgen. We weten allemaal heus zelf wel dat we die kilo’s teveel met ons meesleuren maar ze kwijt raken is dan weer een probleem dat onoverkomelijk lijkt. Eerlijk: je kan die clichédenkers niet eens ongelijk geven. De wereld van de shakes en de maaltijdvervangers is even verzadigd als de aders van iemand die 30 hamburgers per dag naar binnen speelt. Wie wil vermageren heeft vaak de indruk dat je OF een kookboek van Sandra Bekkari moet lezen OF poedertjes met melk moet gaan mixen. Beiden zijn duur en beiden hebben evenveel smaak als een stuk karton

Move over Bekkari, hier is Jean-Yves!

a-table-1
Gezond en smaakloos? Dat klopt niet helemaal!

Richting Komen-Waasten dus waar Jean-Yves Callens er achter de toog staat van A Table. Traiteur, leverancier van fijnkost of gewoonweg ‘coole dude’, het maakt niet uit welke term je gebruikt want ze kloppen allemaal. In zijn boetiek tref je een brede waaier aan overheerlijke producten aan die niet alleen lekker zijn, ze zijn ook nog eens gezond. Feit, zowat iedereen zegt steevast dat zijn of haar producten de besten ter wereld zijn maar toch is A Table de uitzondering op die regel. Jean-Yves van vandaag is niet de Jean-Yves van 10 jaar geleden. De kerel, die ook nog eens in het culinaire onderwijs actief is, genoot met volle teugen van het leven en sloeg een feestje nooit af. Een broodje links, een aperohapje rechts en voor hij het zelf doorhad kreunde de weegschaal onder zijn gewicht. Meer nog, de Komenaar stond ooit oog in oog met de dood enkel alleen door zijn obesitas die ondertussen de status ‘morbide’ had gekregen. Hij gooide het roer om, leerde niet alleen lekker maar ook gezond koken en zo groeide zijn gamma aan producten uit. Eureka dus want met dat kwijtspelen van kilo’s kan ik nog steeds wat hulp gebruiken.

Trade Euro’s dus want ook Jean-Yves zag er wel wat in. Godzijdank want het gaf ons de extra stimulans om naar Komen-Waasten te trappelen op de tweewieler. Je krijgt er dus niet alleen advies dat wel degelijk advies is (en geen lauw afkooksel van een verkoopspraatje) maar je kunt er meteen een stuk van je boodschappen met het vetste bartersysteem van Europa betalen … durf nu nog eens te beweren dat gezond eten saai is. 

Het zelf gaan ontdekken? Meer info is terug te vinden op hun website. (klik)