Bepaalde dingen in het leven zijn absoluut noodzakelijk, in de hoop ze nooit te moeten gebruiken. Dingen zoals een verzekering moet je in huis hebben al schuwen we het moment dat we ze ook daadwerkelijk gaan moeten gebruiken. Ook voor wie er graag op uit trekt, bestaat er zo een essentieel iets: een EHBO kit.

Je hebt van die die-hards die steevast met een mobiel veldhospitaal op avontuur vertrekken en dan heb je de mensen die niet eens een pleister bij zich hebben.

Het is een gekloot, laat ons maar meteen met de deur in huis vallen. Een EHBO kit hebben we nodig, maar wat steek je er allemaal in? Je hebt van die die-hards die steevast met een mobiel veldhospitaal op avontuur vertrekken en dan heb je de mensen die niet eens een pleister bij zich hebben. Ga je naar de apotheek om je kit samen te stellen, dan trek je huiswaarts met allerlei flesjes en vloeistoffen die niet echt praktisch zijn voor outdoor people. Ook het verpakken kan voor de nodige kopzorgen zorgen, in een plastic zakje is het niet echt praktisch en in een supermegaawesome etui heb je vaak meer moeite met het uitpakken van je gear dan met het verzorgen van je wonden.

CarePlus luisterde naar de noden van mensen die graag buiten leven en bracht een coole (en vooral praktische) reeks van EHBO kits op de markt. We gingen aan de slag met de Mountaineer kit en ondervonden al snel waarom dit met kennis van zaken werd samengesteld.

Compact

careplus-mountaineer
Careplus – Alles in 1 compacte etui.

Jawel, een gigantische rugzak meezeulen is stoer. De catalogus-achtige foto’s die je kan nemen om vrienden en familie mee onder tafel te pochen zijn nu éénmaal hype. Maar wanneer je weet dat de leden van het SAS een tocht van 64km, met een rugzak van 25kg, moeten voltrekken in minder dan 24 uur, dan is het maar de vraag of je voor je trip meer materiaal dan elitesoldaten moet meezeulen? Een teveel aan gewicht is net dat, teveel en hoe meer je kunt gaan besparen op plaats en gewicht, hoe mobieler en effectiever je wordt. De Mountaineer-kit is licht en compact, een beetje zoals een uit de kluiten gewassen tablet met het gewicht van een boterham. Het past in iedere tas, rugzak, heuptas en gewoon aan je riem dmv de straps die aan de verpakking hangen.

Efficient

careplus-mountaineer
Alles bij de hand voor een snelle stabilisatie.

Ik zie heel erg vaak kits voorbij komen, met uiterst stoere camo-kleuren. Ik begrijp ergens wel dat dit voor enkelingen bijdraagt aan het libido, maar ik heb liever iets wat ik snel kan vinden. Wanneer je in het pikkedonker ten val komt en je 6 uur bezig bent met zoeken naar je first aid kit omdat die zo goed gecamoufleerd is, tjah .. I think you all catch my drift. Flitsend rood met reflecterende bedrukking, zo hebben we het graag. Zelfs met 4 kilo modder in de ogen kun je nog snel je aidkit uit je rommel vissen om jezelf te gaan verzorgen.
Binnenin zit alles ook netjes en stevig verpakt, zodat je niet moet gaan liggen ploeteren in een oneindigheid van prullaria, alvorens je vindt wat je nodig hebt. Al het broodnodige is van de partij, tot zelfs een spalk-set incluis. Je gaat er geen spoedoperaties mee kunnen uitvoeren, maar je zal er wel in slagen een eerste stabilisatie uit te voeren, in afwachting van professionele hulp.

Get one, now

Het mag duidelijk zijn dat er geen enkel excuus is om geen zo een kit in je tas te hebben zitten. Iedereen die van de buitenlucht houdt komt ooit terecht in een situatie waar je anderen of jezelf moet helpen. Doe je dat niet, dan ben je niet alleen een eikel first class, je bent dan ook nog eens strafbaar wegens “niet verlenen van hulp aan personen in nood”. Vermijd gevalletjes à la “ai, ik heb dat net niet bij” en prop de Mountaineer kit in je rugzak, telkens je erop uit trekt.

De kit is hier te verkrijgen (klik), waar je eveneens een detaillijst van de inhoud kan raadplegen.