Schip ahoi en neem plaats aan tafel!

ahoi-top
Een terras met een fenomenaal zicht.

Toen we voor het eerst aan de slag gingen met Trade Euro, een verhaal dat jullie op onze site ook nog kunnen lezen, waren we argwanend. Hoe kan het ook anders? Het zoveelste systeem dat het zoveelste alternatief moet gaan bieden op het bankensysteem dat we als norm kennen. Toch lieten we ons overhalen, al was het maar vanwege het aparte en rebelse karakter van het geheel. Geld is des duivels, dus als we het op een ander manier kunnen gebruiken zullen we het zeker niet laten. We waren op slag verknocht aan de moderne vorm van ruilhandel en besloten dan maar prompt om alle aangesloten leden aan een bezoek te onderwerpen. Kunnen betalen met een alternatieve munt is 1 iets, ergens met een tevreden gevoel vertrekken is een compleet ander verhaal. Vandaag was Ahoi aan de beurt, een hotel en restaurant dat in Kortrijk drijft. Jawel, drijven want de Ahoi is een oud binnenschip dat een nieuwe toekomst kreeg.

ahoi-1
Je krijgt al honger door er gewoon naar te kijken

Restaurants reviewen is een stiel op zichzelf. Noch mijn vrouw noch ikzelf zijn culinaire kenners en geen haar op ons hoofd dat eraan denkt om zomaar even sterrenchefs te gaan beoordelen. Het feit dat we de Gault Millau enkel maar gebruiken om een deur open te houden, wil daarom natuurlijk niet zeggen dat we niet weten wat lekker is. Op gebied van smaak werden we dan ook op geen enkel moment teleurgesteld. De menukaart van Ahoi biedt meer dan voldoende keuze aan, om zowel carnivoren als vegetariërs van het nodige te voorzien. Stefan, de patron die met een overvloed aan passie achter de potten en pannen staat, gaat dan ook nog door het leven als een regelrechte praatboei. Zelfs wie er nog nooit voet aan boord zette, voelt zich binnen de kortste keren gerustgesteld. Kortom: de kerel kan een ferm stukje koken en zou zelfs de meest overtuigde veganist kunnen doen twijfelen. 

Je zit er niet alleen voor het uitzicht en het eten

ahoi-2
Betalen? Vlot en eenvoudig met Trade Euro

Toch is het niet zijn verfijnde keuze van etenswaren die ons in het oog sprongen. Het waren niet zijn vers gesneden frieten die ons deden watertanden en het waren ook niet de verse pizza’s die ons deden kirren van plezier. Neen, alle smaakpapillen in onze mond stonden op scherp toen we de wijn- en cocktailkaart onder ogen kregen. 

De absolute troef van de Ahoi was dan weer wat minder eenvoudig te testen. In zomertijden kunnen gasten plaats nemen op het dek van het schip dat tot terras werd omgebouwd. In wintertijden (en laat ons nu net in de winter zijn) smaakt dat glas Spaanse wijn misschien net iets minder verfijnd wanneer je buiten in de vrieskou zit. 

Op gebied van Trade Euro is het voor de Ahoi een rechttoe rechtaan bedoening. Ze hebben zich opgegeven als 100% partner en staan er ook voor. De totaliteit van de rekening kon met Trade Euro’s worden betaald, waardoor we meteen ook niet moesten gaan klooien met contanten of bankkaarten. 

Zelf van de kookkunsten van Stefan en de Ahoi gaan genieten? Meer info is terug te vinden op hun website. (klik)
Meer informatie over Trade Euro? Die is terug te vinden op hun website. (klik)