Trade Euro, modern handelen op de ouderwetse manier

trade-top
Trade Euro, een nieuwe hippe manier van ondernemen of iets om te ontwijken?

We houden wel van dingen die anders zijn dan hetgeen we dagelijks als ‘maatschappelijk’ model door ons strot krijgen geramd. Vooral aan het financiële spectrum van de zaken zijn we als mens nog al te veel afhankelijk van banken en alles wat errond fladdert. Het was dan ook met verfrissend toen we kennis konden maken met Trade Euro, een aparte en erg Belgische manier van handel drijven. Feit, we waren wat argwanend maar na enkele praktijktesten bleek al snel dat we hier een erg fijne tool in handen hadden gekregen. 

trade-p-4
Happy faces achter het mondmasker.

Het concept van Trade Euro is poepsimpel: ruilhandel met een snuifje moderniteit. Het systeem van Trade Euro is gericht op ondernemers en ondernemers alleen. “Jij hebt iets wat ik nodig heb en vice versa dus laat ons ruilen”. Soms hoef je het echt niet verder te zoeken. Door middel van een Trade Euro rekening kun je Trade Euro’s (ja, waarom zou je nog een andere naam gebruiken) overmaken op die van een andere ondernemer. Op zijn beurt kan ook hij of zij die Trade Euro’s opnieuw gaan gebruiken bij een andere collega uit het netwerk. Een Trade Euro heeft de waarde van 1 standaard Euro dus ook op gebied van rekenen hoef je geen mathematisch wonder te zijn om het te begrijpen. Geen gesukkel met cash, kaarten of allerlei andere portefeuille-vullende zaken.

En wat in de praktijk?

Voor P-magazine gingen we wat dieper op het onderwerp in en vooral, zochten we uit net hoe praktisch het ding nu is. In deze moderne tijden zijn er betaalsystemen in overvloed, de ene nog nuttelozer dan de andere. Of het ook met Trade Euro op die manier liep, lees je hier. (klik)

Spoiler alert: wij zijn fan geworden en gaan ALLE ondernemers uit het netwerk een bezoekje brengen.

Klik hier voor een link naar het originele artikel op P-magazine.