Realdeal phones, een nieuwe speler in een overvolle markt

realdeal-top
Een fullsize smartphone voor een budget prijs?

Een review van een smartphone, het is niet iets wat we hier erg frequent ondernemen. Echt uitzonderlijk is het niet daar we zelf fervente adepten zijn van de Crosscall reeks maar je average telefoon? Die kwam hier eigenlijk nog niet voorbij. Toch kunnen we niet naast de evolutie kijken. Zelfs de meest fervente outdoor survivalist heeft een telefoon in zijn of haar bug out bag zitten. Mocht die zombie apocalypse er dan uiteindelijk toch komen, dan kun je ook meteen je familie verwittigen. (in een meer actueel en realistisch scenario is het altijd handig iemand te kunnen bellen wanneer je tijdens je hike in de problemen raakt maar een mens mag al eens dromen) Vanuit Wevelgem kregen we een RealDeal phone toegestuurd met de vraag in hoeverre die bruikbaar zou zijn, mocht het einde der tijden zijn aangebroken.

realdealbanner
Real Deal Pawn Shop, de enige echte pawn shop in Belgie
realdeal-2
Heel wat camera’s, weinig aangesloten

Vooraleer we helemaal gaan flippen over bepaalde specs (want laat ons nu allemaal even heerlijk bekennen dat het fanboy gehalte bij smartphones vaak dimensies aanneemt die de Beatles niet eens kenden) is het misschien handig te beseffen dat een smartphone voor ons een stuk gereedschap is. De hoeveelheid gadgets, tasjes, riempjes en ringtones die je bij je toestel kan aankopen is iets wat absoluut onbelangrijk is. Daarnaast hebben we ook de grootste problemen met het uitgeven van honderden euro’s voor een toestel waarvan je weet dat het binnen X aantal tijd opnieuw compleet gedateerd zal zijn. 

Sterk op de budgetmarkt

realdeal-3
Goedkoop maar daarom niet minder bruikbaar

De RealDeal phones bevinden zich in het onderste segment van de prijzenmarkt, een segment dat wordt gedomineerd door vooral de meest basic toestellen. Toch lijkt de Realdeal phone die wij hebben ontvangen niet meteen visueel onder te moeten doen. Hij is mooi en verfijnd afgewerkt. Feit, voor ons zijn de looks absoluut irrelevant maar mooie irrelevantie is altijd handig meegenomen. Het toestel zelf draait op Android en ook dat gaat verbazingwekkend vlot. Games en applicaties installeren via de playstore is kinderspel en de resolutie van het scherm is meer dan voldoende voor het bekijken van Youtube videos of Netflix (dat we er ook zonder hinder op draaien). Last but not least houdt de batterij het ook indrukwekkend lang uit, waardoor het toestel zijn plaats in je survivalkit eigenlijk wel kan verdienen. 

realdeal-4
De fingerprintreader oogt mooi maar werkt helaas niet.

Waar zit dan uiteindelijk ‘the catch’, het euvel waardoor die toestellen voor slechts een habbekrats worden aangeboden? Wel, het zit hem (zoals zo vaak) in de details. Aan de achterkant van de smartphone zitten verschillende camera’s en zelfs een fingerprintreader, alleen is slechts 1 camera daadwerkelijk verbonden. De rest heeft gewoon een decoratieve waarde, zonder meer. De kwaliteit van de camera is prima maar op het hedendaagse slagveld van mobiele fotografie maakt de Realdeal phone geen kans. Een ander punt waarop werd bespaard, is de GPS die in het toestel verweven zit. Op rechte stukken weg heeft de antenne (hier gebruikt met Google Maps) geen moeite maar wie in volle stadscentrum aan het werk gaat, merkt al snel dat de navigatie het noorden compleet kwijt raakt. 

Geen topper, wel het bekijken waard

Onze conclusie? De Realdeal phones gaan alvast het vuur niet aan de schenen van de grote broertjes leggen maar dat hoeft uiteindelijk ook niet. Meer nog, ze pretenderen het ook nergens maar willen gewoon een leuke smartphone voor een lage prijs aanbieden. In je survivalkit past hij dan wel weer perfect, al was het maar vanwege de batterijduur en het scherm. Wil je echt stijlvol die zombie outbreak te lijf gaan? Dan kun je kiezen uit een resem aan kleuren waarin de Realdeal phones worden aangeboden. 

Meer info is terug te vinden op de website van Real Deal. (klik)
Je kan hen ook contacteren via hun facebook pagina (klik)