“C, wat heb jij sowieso met je mee als je op een trip vertrekt ?” Het is een vraag die mij dagelijks wordt gesteld. Een vraag die erg eenvoudig maar tegelijk ook essentieel is. Het doet je immers nadenken over de (overload) aan materiaal die we meestal met ons meeheulen. Maar als ik echt een absolute minimum-list moet gaan maken, dan vertrek ik nooit zonder 2 dingen : mijn GSM en mijn GoPro. Laat het nu lukken dat Crosscall, mijn all time favo smartphonemerk, vandaag een nieuw speeltje voorstelt wat mijn leven mogelijks nog eenvoudiger gaat maken. Of moeilijker, het is maar hoe je het bekijkt.

crosscall-trekker-x4
De Crosscall Trekker X4 – de ECHTE avonturen smartphone.

Mijn smartphone, mijn nadere kennissenkring doet waarschijnlijk een triple cardiac arrest wanneer ze dit lezen want ik ben notoir onbereikbaar. De snelheid en de vereisten van deze maatschappij stemmen niet helemaal overeen met die van mij, dus ik lig doorheen de band niet echt wakker van mensen die boos zijn omdat ze niet binnen de 30 seconden een antwoord krijgen. Mijn smartphone dient vooral voor vrouw en kinderen, als lifeline voor vertrouwenspersonen (genre “als ik tegen deze avond 20hr geen whatsappje stuur, bel de brandweer en zeg dat we daar vast zitten”) of als backup voor allerlei. Het hoeft dan ook helemaal niet te verbazen dat zorg dragen voor mijn telefoon niet echt een topprioriteit is. Dat ding sleur ik mee in mijn rugzak, broekzak, waterdichte pouch, in mijn kousen of mijn schoenzool .. het maakt allemaal niet uit. Het aantal schermen dat ik reeds naar de vaantjes heb geholpen zijn niet meer op een hand te tellen en het absolute record staat op naam van mijn oude Iphone 4. Niet minder dan 2 seconden na het uitpakken liet ik die vallen en was het scherm perte-totale.

Jawel, ik heb ook mijn resem “rugged” GSM toestellen gehad. Smartphones die eruit zien als een baksteen (en evenveel wegen) maar waar het rugged-aspect ook eindigt bij de looks. Want wanneer ze vallen, breken ze allemaal.

En toen leerde ik Crosscall kennen.
Een Frans bedrijf (REVOLUTIE, OP DE BRANDSTAPEL, GIJ FRANSKILJON) dat het pad van de ECHTE avontuurlijke GSM toestellen bewandelt. Sedert ik naar hun merk ben overgestapt ben ik de slechtste consument uit de geschiedenis geworden, want ik breek niets meer en koop ook geen andere toestellen meer. Hun rugged toestellen zijn echt schokbestendig, zijn echt waterdicht en zijn ook echt gemaakt om een atoomoorlog te overleven. (stel dat gekke Donald ooit op de knop drukt, dan weet je dat je met je telefoon safe zit)

of hoe heet dat ook weer ? Het moment waar een stinkend rijke industrieel zich voordoet als een werkmens, om er met een dure trui een al even dure telefoon door ons strot te rammen ?

Ik zat dan ook aan mijn scherm gekluisterd, toen ze deze voormiddag een absolute nieuwigheid zouden voorstellen. Met de allures van een Apple-meeting (of hoe heet dat ook weer ? Het moment waar een stinkend rijke industrieel zich voordoet als een werkmens, om er met een dure trui een al even dure telefoon door ons strot te rammen ?) zou hun laatste, ultra-geheime product op de markt worden gebracht.
Ik beken dat ik, als GoPro ambassador, met de vingers gekruist zat .. “please don’t be an action cam, please don’t be an action cam” .. en wat stellen ze voor … ?

De Trekker X4, de eerste rugged smartphone ter wereld die voorzien is van een heuse actioncam.
Hoe langer de persconferentie duurde, des te depressiever ik werd. Fingerprint herkenning, een 12 Mpixel camera met lasermeting en dubbele LED flitser, de X-cam app die alle belangrijke functies van je telefoon op 1 plaats bundelt, De beruchte X-link mount die niet alleen NFC huisvest maar ook voor een link met je data zorgt en dan jawel .. een actioncam met de gloednieuwe Panomorph technologie. Een technologie die door (het wederom Franse bedrijf) Immervision werd ontwikkeld om zoveel mogelijk foto uit je foto’s te krijgen. (wat een zin) Last but not least hebben ze er nog een pak features in gepompt, waarbij de meest merkwaardige functie de “dashcam” is. Niet om tegen je voorruit van je aftandse Volvo te plakken, neen. Met de Dashcam kun je continue de laatste minuten van wat je net hebt uitgespookt terug bekijken. Even een zotte afdaling gedaan of zonet de uitgestorven Dodo gezien ? Je hoeft niet meteen in tranen uit te barsten omdat je je smartphone niet had geactiveerd .. die doet dat nu immers zelf.
Het toestel is nog niet beschikbaar en dus is het op dit ogenblik een beetje geloven op het woord van de fabrikant, maar dit ding ziet er verdacht solide uit en laat dat nu net een gigantisch probleem zijn.

Het spreekt voor zich dat ik er absoluut één ga moeten hebben maar Crosscall draait er ook geen doekjes rond dat ze het echt hebben voorzien op de GoPro gebruikers. Wat moet ik nu gaan doen ? Dit gaat verdacht veel naar een belangenconflict beginnen ruiken vrees ik.

Alle gekheid op een stokje gaat dit een sublieme smartphone worden, aan een fractie van de prijs van een iPhone (die zich eerder richt op de desperate housewives met overgewicht) en met een oerdegelijke camera erin. Alleen … het blijft een smartphone. GoPro steekt cinema-techniek in een doosje dat niet groter is dan de verpakking van je iPhone lader en laat dat nu net hun ding zijn. Schoenmaker, blijf bij uw leest.

Komt de Trekker X4 hier in huis ? Absoluut.
Gaat hij de GoPro “killen” ? Ik betwijfel het …

Verkrijgbaar vanaf 25 oktober aan een aanbevolen prijs van 699.90€