Baba Vanga en haar wensen voor het nieuwe jaar

baba vanga top
Baba Vanga en 2023, weinig goed nieuws helaas

Wat zou een nieuw jaar zijn zonder nieuwe voorspellingen van Baba Vanga? De Madame Soleil van de Balkan verwierf naam en faam met haar voorspellingen die soms (maar ook niet altijd) angstaanjagend accuraat waren. Net voor ze stierf liet ze voorspellingen tot het jaar 5070 na, voorspellingen die haar erfgenamen jaarlijks met de wereld delen. Het goede nieuws voor 2023? Dat is dat de wereld nog niet tot een einde komt en we nog goed zijn voor een kleine 2000 jaar op de teller. Het slechte nieuws? Zet jullie schrap. 

Die dekselse zon alweer

zonnestorm
Een zonnestorm: niet echt een pretje

Om te beginnen zal de wereld genekt worden door een gigantische zonnestorm, of toch volgens de ondertussen helaas ter ziele gegane Baba Vanga. Zonnestormen zijn in de verste verte niet te vergelijken met orkanen die van tijd tot tijd de boel komen slopen. In het verleden hadden we reeds te maken met lichte versies van zo een apocalyptisch fenomeen, waardoor GPS systemen ontregeld raakten of zelfs GSM-netwerken tijdelijk offline gingen. In 2023 volgt volgens Baba Vanga een zonnestorm die zijn gelijke niet zal kennen. Het leven zoals we het kennen zal tot een einde komen want alles wat ook maar enigszins elektronisch werkt zal voor jaren worden uitgeschakeld. Toen enkele jaren geleden Telenet een halve dag niet werkte, betekende dat bijna het einde van België dus een wereldwijde panne? God hebbe onze ziel!

Iets met meteorieten en zo

meteoride
BAM – Game Over!

De blinde waarzegster had ook erg akelig nieuws over de baan die de aarde in ons zonnestelsel volgt. Volgens haar derde oog zou die zomaar eens kunnen veranderen in 2023, met desastreuze gevolgen. Temperaturen zouden de hoogte inschieten waardoor gewassen kweken iets uit het verleden zou worden. Het oppervlak van de aarde zou enkel nog bestaan uit verschroeide resten waar enige vorm van leven onmogelijk zou worden. Velen stellen zich dan ook de vraag of haar voorspellingen misschien te maken zouden hebben met een mogelijke impact van een meteoriet, die de verandering van de koers zou kunnen veroorzaken? Een gigantische steen op onze planeet of temperaturen waarbij je levend wordt gekookt? Geen van beide voorspellingen lijken ons alvast aan te spreken. 

Een oorlog? Zo onmogelijk lijkt het niet meer!

putin
Met een druk op de knop is de wereld klaar

By far de meest zorgwekkende voorspelling, niet in het minst omdat het ook de meest realistische van het pak is, is het feit dat Baba Vanga ervan overtuigd was dat 2023 het jaar van het biowapen zou worden. Wereldmachten zouden elkaar aanvallen met nieuwe wapens waarbij virussen en allerlei andere biologische zooi op onschuldige burgers zou worden losgelaten. Wanneer we de huidige situatie wereldwijd bekijken kan dit inderdaad als ‘zorgwekkend’ worden geklasseerd. Twee nucleaire grootmachten die een robbertje aan het vechten zijn, de vinger klaar op de nucleaire knop? Dergelijke oorlog is realistischer dan ooit en de spanningen blijven maar oplopen. 

Is het dan ook tijd om een bunker in de tuin te bouwen en jezelf in te graven? Misschien loopt het allemaal niet zo een vaart. Hoewel Baba Vanga enkele bizar accurate voorspellingen wist te doen, voorspellingen die haar volgens maar al te graag in de verf zetten, was ze meer dan eens fout. Voorbereid zijn op het slechtst mogelijke scenario is nooit slecht nieuws, al mag je ondertussen ook niet vergeten toch nog een beetje te leven.