Baba Vanga, angstaanjagend accuraat!

baba-1
2021 coronavrij? Toch niet als het van Baba Vanga afhangt.

2021 staat voor de deur en daar is Baba Vanga weer. De waarzegster met roots in Macedonië overleed in de jaren 90 maar veroorzaakte post mortem heel wat ophef met haar voorspellingen. Voor ze de eeuwige jachtvelden opzocht, maakte ze voorspellingen voor het leven op aarde tot in het jaar 5070, het moment waarop de aarde zou ophouden te bestaan. Ook voor 2021 schreef de Madame Mirage van de Balkan haar voorspellingen neer en die zien er allesbehalve goed uit. 

realdealbanner
Real Deal Pawn Shop, de enige echte pawn shop in Belgie

Het is misschien nuttig te verduidelijken dat, vooral in het geval van voorspellingen, de waarheid vaak nogal wat verschillende facetten kent. Net zoals het orakel in lang vervlogen tijden heer en meester was in het geven van vage beschrijvingen, is het ook bij Baba Vanga een kwestie van de voorspellingen naar context in te vullen. Zo kun je het kleur zwart als ‘zwart’ omschrijven of als ‘een kleur dat niet wit is’. Beide stellingen zijn juist, alleen heb je veel meer juiste antwoorden met de tweede keuze. Heel wat van de voorspellingen van Baba Vanga waren dan ook niet meer dan dat: een sterk staaltje ‘gooien met de pet’. Toch verwierf ze wereldfaam nadat enkele van haar voorspellingen wel akelig precies waren. De aanslagen op het WTC, de dood van Lady Diana of het zinken van de Russische atoomduikboot Kursk? Baba Vanga zat er met haar voorspellingen angstaanjagend dicht bij. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat men jaar na jaar opnieuw haar voorspellingen tevoorschijn tovert, 2021 vormt hier geen uitzondering op.

2020 was kut, 2021 wordt dat ook

baba-2
2021 wordt iets met een draak.

Laat ons dan ook maar meteen de kutgegevens in de ring gooien. Volgens deze Nostradamus van de moderne tijden zal een grote, sterke draak de mensheid in zijn grip houden. Spreekt ze hierover een echte draak (hoe waanzinnig cool zou dat niet zijn?) of spreekt ze hier over zaken zoals een Chinees virus, waarbij de draak een Chinees symbool moet gaan voorstellen? Daarnaast gaan ook 3 reuzen rechtstaan en hun krachten bundelen, waarbij mensen rood geld zullen hebben. Dat enkele cyclopen het aardoppervlak zullen overheersen valt sterk te betwijfelen maar in beeldspraak kunnen we hier misschien gaan afleiden dat de USA, Rusland en China de macht zullen grijpen? Het feit dat we allemaal rood geld zullen hebben kan dan ook gaan spreken over het ineenstorten van de euro. Echt fijn is dit nieuws toch niet meteen. Baba zou Baba niet zijn, mocht een of andere celebrity ook de revue niet passeren en in 2021 zal het vooral Putin zijn die de hoofdrol zal spelen. Hij zal immers een aanslag op zijn persoon overleven!

leatherman-banner
Leatherman – right tool for the right job

Weinig goeds dus voor het komende jaar al leverde Baba toch wel wat hoopvolle informatie. Zo zouden we in 2021 finaal komaf maken met kanker! 

Wat er van die voorspellingen aan is, geen kat die het kan zeggen want Baba Vanga is ondertussen al meer dan 20 jaar overleden. Het is dus aan de interpretatie van haar volgelingen dat de wereld wordt overgelaten. Het Bulgaarse instituut van Suggestology (jawel, daar bestaat dus een wetenschappelijke term voor) concludeerde in het verleden al dat de voorspellingen van de zienster voor 85% accuraat waren. Onderzoeksjournalisten beweerden dan weer dat de uitspraken dusdanig vaag waren dat ze eigenlijk altijd zowel fout als goed waren. 

Ongeacht hoe precies ze de toekomst wist te voorspellen, het lijkt ons alvast zeker dat 2021 (net zoals 2020) een jaar zal worden dat de geschiedenisboeken zal halen.