Chateau Moulin le Comte, be as royal as you can be!

chateau-top
“Papa, we willen gaan logeren in een kasteel!”

“Papa, kunnen we eens niet in een echt kasteel gaan slapen, zoals prinsessen dat doen?” Wanneer je kinderen deze vraag op je afvuren, dan smelt je hart aan de ene kant maar breekt het koud zweet je meteen ook uit. Wie, wat, waar, hoe en vooral hoeveel? Het zijn zo van die typische dingen die je te binnen schieten wanneer je kinderen naar een chateau willen trekken. Vraag me niet waarom maar bij het plaatsnemen achter het klavier van mijn computer daagde het bij me op. “Waarom niet even de database van Trade Euro bekijken?” En warempel, met de meest hippe digitale munt van het moment kun je ook gewoon een volledig kasteel boeken! Met onze slippers in de tas schreeuwden we ‘Vive la France’ en trokken we naar Chateau de Moulin le Comte

Ver weg en toch zo dichtbij

chateau-1
Schaken in het salon, van een echt kasteel!

Aire-sur-la-Lys, het klinkt niet meteen als een tropische setting, ergens in bergen ver weg van hier. Dat is het ook helemaal niet want de gemeente ligt in het departement van Pas-de-Calais, dus op nog geen uur rijden van de landsgrens. Toch is het de ideale uitvalsbasis voor mensen die of verlekkerd zijn op oorlogsgeschiedenis of die kennis willen maken met de vaak brute maar prachtige architecturale parels die de regio rijk is. 

Net daar ligt Chateau de Moulin le Comte, een 19de eeuws kasteel dat je in één ruk terug katapulteert naar de tijd van seigneurs en hofdames. Of toch, kasteel, kwatongen zouden al snel durven beweren dat het hier gaat om een flink uit de kluiten gewassen herenhuis want een kasteel heeft torens en een ophaalbrug. Dat zijn meestal ook mensen die hun tijd spenderen in de zetel, terwijl ze met een zak chips Netflixen dus hun mening doet er helemaal niet toe. 

Van noeste Vlamingen naar Franse kasteelheren

chateau-2
Ja hoor, hemelbedden!

Het kasteel dus, waar je door de gastheren in zowel het Frans, Nederlands of het Engels kan worden ontvangen. Hun roots liggen in België maar besloten jaren terug hun droom waar te maken door kasteelheer te worden. 5 kamers, inclusief een heerlijk krakend parket (je kunt onmogelijk zeggen dat je in een kasteel hebt geslapen als er niet ergens een plank was die vreemde geluiden produceerde) en een eigen keuken? Wat kan een mens nog meer willen in het leven.

De kamers leverden alvast wat we hadden gehoopt: hemelbedden! Hoe heerlijk is het niet te kunnen slapen in een bed dat zo uit een film lijkt te komen gewandeld? De kinderen hadden de tijd van hun leven en voor ons, de volwassenen, was het een soort van afrodisiacum dat ons in een romantische mood bracht. 

chateau-3
Je vertrekt er alvast niet met een lege maag

Ook op gebied van maaltijden hadden we niet echt iets om over te klagen. Feit, echte haute cuisine was het niet maar toch kregen we heerlijke en vooral stijlvolle bordjes geserveerd. Alles vers gemaakt in de keuken van het kasteel, wie kan dat nu niet gaan waarderen? De bar had een breed assortiment aan, hoe kan het ook anders, wijnen en de gezelschapsspelletjes vulden de avonden op een educatieve manier op.

Betalen? Met de glimlach en Trade Euro!

chateau-4
Dineren bij de kasteelheer

Na enkele dagen er te hebben verbleven en de streek te hebben verkend (neem zeker La Coupole mee in de plaatsen die je bezocht moet hebben) kwam dan ook het meest gevreesde moment: het vertrek! We wilden hier helemaal niet weg, we waren al gewoon geworden aan het leven in een chateau en we deden het ook best wel goed als nieuwe koning en koningin van de streek. Toch werd het pijn verzacht toen we onze rekening met 100% Trade Euro konden betalen. Enkel de BTW en het eten moest apart worden afgerekend, een kleine moeite voor de prinselijke tijd die we er spendeerden.

Zoals altijd hoef je ons hier niet op ons woord te geloven maar stimuleren we iedereen graag om het zelf te gaan proberen. Voor gezinnen zoals wij komt een verblijf in het kasteel met een extra plus, namelijk die van het kindvriendelijke imago. 

Meer info is terug te vinden op de website van Chateau de Moulin le Comte. (klik)
Meer info over Trade Euro is terug te vinden op hun eigen website. (klik)