Healthy Club, een gezond Trade Euro bastion

healthy-top
Healthy Club, intensief sporten met een privé toets

Ah ja, Trade Euro. Dat is toch steevast gaan eten op restaurant of ergens iets gaan drinken? Helaas, we moeten de eeuwige kritikasters opnieuw waanzinnig teleurstellen want de digitale betaalmunt heeft best wel wat meer in zijn mars. Dit keer trokken we met onze digitale portefeuille richting de Kortrijkse Pottelberg waar we zowaar konden gaan fitnessen in de Healthy Club.

Goed ja, onze passage in Kortrijk was nu ook niet geheel toevallig. Voor wie het verhaal nog niet had gelezen: in een poging onze coronakilo’s kwijt te raken gingen we een waanzinnige uitdaging aan. Boksen, vet verbranden en ondertussen ook nog eens wat spieren kweken? Het werd plots meer dan alleen maar gek idee, het werd meteen een deel van onze job. 

Fit worden? Trade Euro komt eraan!

healthy-1
Gewoon even gaan sporten? Vergeet het maar!

Het was dan ook tot onze grote verbazing dat we in de Trade Euro index een fitnesszaal zagen verschijnen. Meer nog, het was er eentje dicht bij huis want de Pottelberg ligt op slechts enkele kilometers van onze voordeur. Toch gaan bij het woord ‘fitness’ meteen heel wat alarmbellen rinkelen. Het standaard beeld van de spierbundels die, op een rij en voor de spiegel, staan te kreunen met kingsize gewichten in hun handen, is nooit ver weg. Het is trouwens het beeld dat noch ik noch mijn vrouw kunnen waarderen. Sporten doe je nu eenmaal om je eigen grenzen te verleggen, niet om omstanders te imponeren met je kreet-skills.

Tot ons groot plezier ondervonden we dan ook al snel dat de Healthy Club niet meteen voldeed aan dat cliché imago. Een kleine, klassevolle sportclub waar je moet reserveren om een plaats te bemachtigen? Het klinkt als een strafparcours maar uiteindelijk is het de logica zelve. In de zaal zelf is immers maar plaats voor een X aantal sportievelingen, een bewuste keuze van Peter en Sofie. Hun filosofie is er eentje van “effectief sporten heeft nood aan effectieve coaching” en wanneer 300 testosteronbundels heen en weer wandelen lukt dat net iets minder. 

Kreunen maar dan wel op maat!

healthy-2
Een begeleiding op maat? Zo hoort het ook!

Het moet gezegd dat je in de Healthy Club niet zomaar even wat gewichten in je pollen kunt nemen, in een poging er wat massa te gaan kweken. Neen, wie er aan de slag wil moet eerst een gedetailleerde meting ondergaan. (het soort meting waarbij het angstzweet je spontaan uitbreekt) Je lengte, gewicht en vooral vetmassa worden op een brute maar eerlijke manier in beeld gebracht. Ontnuchterend? Absoluut maar aan de andere kant is het ook de enige manier waarop je effectief kunt gaan trainen in plaats van wat heen en weer te zwaaien met gewichten.

Nadien gaat het richting de enorme schermen, waar je lidkaart je toegang geeft tot gepersonaliseerde programma’s. Vergeet het beeld van de hersenloze spierbundel die staat te brullen dat je meer moet gaan heffen. Hier analyseert een camera iedere beweging die je maakt en stuurt hij bij waar nodig. Effectief EN hypermodern? Daar tekenen we graag voor. De kers op de sportieve taart is dan weer het feit dat het abonnement op de zaal voor de volle 100% in Trade Euro kan worden betaald. Wie zei ook alweer dat het enkel restaurants waren? 

Wie het zelf wil proberen kan hiervoor terecht op hun website. (klik)