Ziemie, want vinden is leuker dan zoeken

ziemie-top
Kleine, bronzen beeldjes zoeken rond de kerktoren? Maak kennis met de ZieMie route.

Wandelen rond de kerktoren is weer helemaal hip. Tot eind 2019 waren wandelingen waarvoor je niet ver hoefde te reizen absoluut niet insta-worthy en dus compleet oubollig geworden. Enkel oma’s en opa’s, met kleurrijke schoenen en wandelstok, trokken van zitbankje naar zitbankje om te genieten van de pracht in eigen gemeente. Maar toen kwam corona en plots werd de eigen streek gekatapulteerd tot een absolute parel die moest worden ontdekt. In Kortrijk, waar men in de 14de eeuw enkele Franse ridders van een stevige bolwassing voorzag, hebben ze dit goed begrepen en voorzagen ze 1 van hun wandelroutes van een extra uitdaging. De Ziemie toer zag het levenslicht en vormt ondertussen een extra reden om de stad van de gulden sporen een bezoekje te brengen.

realdealbanner
Real Deal Pawn Shop, de enige echte pawn shop in Belgie

Ziemie, het moet de woordspeling van 2020 zijn. Onder het motto “zoeken is niet leuk, vinden is dat wel” knutselde Mie Bogaerts, een lokale kunstenares, 20 bronzen beeldjes in elkaar. Alle 20 kregen ze een geheim plaatsje ergens in de binnenstad van Kortrijk en wie ze allemaal wil vinden, moet op zoek. Zie je de beeldjes van Mie? (captain obvious komt hier even tussen)

Beeldjes, met een verhaal

ziemie-2
Je kan ze op de gekste plaatsen vinden

Een aparte zoektocht doorheen de stad, het is iets wat we ook in Namen al mochten ervaren al is de Kortrijkse zoektocht er toch eentje met een bijzonderheid. De wandeling brengt je langs 20 merkwaardige plekken die de geschiedenis van de stad mee hebben helpen bepalen en ieder beeldje is voorzien van een QR code. Het volstaat om die met de smartphone te scannen en je hoort er prompt lokaal schrijver Joris Denoo een verhaal lezen. Een interactieve, spannende en vooral leuke (wie kan met hand op het hart zeggen dat ze, zelfs als volwassen persoon, niet graag op zoek gaan naar iets?) tocht waarmee je ook iets meer dan 7 kilometer in de benen krijgt. 

Zelf ook op ontdekkingstocht gaan? De digitale kaart is terug te vinden op de site van Stad Kortrijk (klik). Het parcours komt voorbij heel wat take away plekjes waardoor je niet alleen niet zal sterven van de dorst, je steunt er ook nog eens de horeca mee.