Raccoon City, waar alles uiteindelijk begon

raccoon-top
Resident Evil: Welcome to Raccoon city, misschien wel de film die eerst had moeten verschijnen.

YAY ZOMBIES! Ja hoor, we kunnen het einde van het jaar afsluiten (zij het dan wel niet in de bioscoop) met een nieuwe film waarin de ondoden nogal wat keet schoppen. Resident Evil: Welcome to Raccoon city, de nieuwste telg van de ondertussen eindeloos lange Resident Evil franchise, moet de kijkers opnieuw onderdompelen in virussen en doden die maar niet willen sterven. Kan deze nieuwe flick de verwachtingen inlossen of kijken we naar het zoveelste afkooksel van iets wat al flink was uitgemolken?

We moeten eerlijk zijn: Resident Evil was niet meer wat het geweest was. Feit, de eerste was fijn om te kijken. STARS brullen en knallen maar, meer moet het uiteindelijk niet zijn. Geheel volgens de traditionele lijn van de Hollywood hadden enkele hoge piefen zonder smaak geld geroken en volgenden er sequels en meer van dat. 6 in totaal, waarbij de laatste eigenlijk meer slaapverwekkend was dan angstaanjagend. 

Donkerder en meer game-related

raccoon-2
Zombies? Knallen maar!

Maar goed, Welcome to Raccoon city dus, de ondertussen 7de aanvulling van de franchise. Wat blijkt? Van de originele cast is geen spoor meer te bekennen. Meer nog, we hebben te maken met een compleet nieuwe insteek die ons terugbrengt naar de laatste dagen VOOR de eerste uitbraak van het virus. Raccoon City, een stad die door de Umbrella Corporation werd gebouwd om hun personeel te huisvesten, is bijna volledig verlaten. De overgebleven bewoners worden geconfronteerd met een uitbraak van een onbekend virus en dan gaan de poppen aan het dansen. 

tradeeuro-banner

Natuurlijk is er van diepgang in de verhaallijn weinig sprake maar hoeft dat ook? Als rasechte zombie-liefhebbers kregen we eindelijk een film die de titel Resident Evil waard is. We krijgen directe elementen vanuit de originele games te zien en de sfeer is ook heel wat donkerder dan in de eerste edities. Resident Evil: Welcome to Raccoon city is eigenlijk de film die we als eerste hadden moeten krijgen. God weet waarom werd besloten om in 2002 iets op de markt te brengen dat net geen zombiecomedy was. (als het op zombies aankomt, dan ben ik streng)

Op IMDB scoort hij niet goed, maar die mensen kennen dan ook weinig van de ondoden. Als liefhebber van half waggelende mensen met rottende ledematen kon ik de prent best wel smaken en verveelde hij geen minuut. 

Kun je vanwege de coronamaatregelen niet richting bioscoop trekken? Overweeg dan misschien even LockdownTV. (klik)