Wanneer Deadpool zich mengt in het Monopoly-verhaal, krijg je dubbel-drama!

deadpool-monopoly-2
Zeg je relatie en vriendschap gedag!

“Monopoly, destroyer of friends and family since ever”. Het is een ontegensprekelijk feit dat het gezelschapsspel niet echt bekend staat vanwege zijn relationele vaardigheden. Wie het hard speelt haalt zich de haat van alle deelnemers op de nek, ongeacht hoe stevig de relatie ook is. We zijn fan, al was het maar voor het drama dat er telkens aan gekoppeld wordt maar de Deadpool-variatie, die staat hoog op onze lijst. 

We moeten toegeven dat we niet geheel neutraal aan de eerste partij met onze nieuwe game zijn begonnen. De antiheld van Marvel is onze persoonlijke favoriet (naast zombies natuurlijk). Het is erg moeilijk om niet van de ‘merc with a mouth’ te houden. De doos ademt de sfeer van zowel het spel als het personage uit en ook de pionnen zijn volledig in thema vormgegeven.

Monopoly met een extra gemene touch

deadpool-monopoly-2
Geld of een kaart stelen? Doe het zonder schaamte!

Over het spel zelf is alles relatief snel gezegd. Wie Monopoly kent, weet meteen aan wat zich te verwachten. Huisjes kopen, je vrienden en familie van hun laatste bezittingen plunderen en hopen dat je niet op hun straten valt. Het recept is al jaren ongewijzigd en zal in de komende decennia nog steeds aan de basis van scheidingen en breuken in vriendschap liggen.

Wat wel uniek is, eigen aan de Deadpool-uitvoering en doet ook meteen denken aan de karaktertrekken van deze bizarre held. De traditionele vakjes van de watermaatschappij en de elektriciteitswerken, werden vervangen door 2 Deadpool-vakjes. Wie op ‘Cheap Shot’ of ‘Low Blow’ valt, kan ofwel geld pikken bij de armste van alle spelers of een kaart gaan stelen bij eender welke deelnemer aan het spel. Een schitterende variatie die zonder twijfel een extra dosis haat zal toevoegen aan een spel dat sowieso al niet geschikt is voor slechte verliezers. Extra kers op de taart: de handleiding is voorzien van allerlei, nogal pikante verklaringen wat meteen ook het 16+ logo verklaart.

Monopoly Deadpool is een absolute must-have voor de liefhebbers van het ‘andere’ gezelschapsspel maar veel gezelschap zal je er alvast niet aan overhouden.

Zelf kopen en je vriendschap naar de knoppen helpen? Klik hier!