Coronaprotesten, van voetzoekers tot full-ops rellen

coronamars-top
Het potje kookt bij heel wat mensen over

Corona is kut, daar zijn we het ondertussen allemaal eens over. Wereldwijd slaat de pandemie wild om zich heen en proberen overheden het hoofd boven water te houden. Hierbij worden maatregelen in het leven geroepen die niet altijd even aangenaam zijn. Dat er dan ook gestaag weerstand groeit tegen die maatregelen was te verwachten, al borrelt het potje bij heel wat mensen duchtig over. In België werden verschillende coronaprotesten in het leven geroepen en die eindigden steevast op rellen. 

coronamars - CLL - foto5
Dat is dus duidelijk …

Van een paar honderd tot honderdduizend, de cijfers die ons rond de oren vlogen tijdens de afgelopen marsen liepen gigantisch uiteen. Los van het exacte getal staat het buiten twijfel dat er een ongekende massa volk op de been was. De eerste uren verliepen steevast vreedzaam maar de spanning was meestal al meteen aanwezig. Het resultaat liet dan ook zelden lang op zich wachten. Rellen, zware rellen zelfs die meer op een guerrilla leken dan op een betoging, ontsierden het straatbeeld. In januari staat er opnieuw een indrukwekkende betoging op de Brusselse agenda, waarbij verschillende organisaties de handen in elkaar zullen slaan.

There is a job to do!

coronabetoging2 - foto8
Totale wanhoop in beeld

Tussen het traangas, het waterkanon en de onophoudelijke regen van stenen deden we wat van ons werd verwacht. We namen foto’s, we filmden het gebeuren en we brachten het verhaal. Ons relaas verscheen zowel in De Krant van West-Vlaanderen, P-magazine als VKMag en dit met beelden die vanuit een andere hoek werden geschoten. 

In dergelijke situaties is het belangrijk te beseffen dat onze mening, overtuiging of visie op het gebeuren compleet irrelevant is. We zijn er in het kader van professionele activiteiten om het gebeuren in beeld te brengen, niet om te gaan oordelen. 

De foto’s zijn terug te vinden op onze facebookpagina. (klik)