Sky Sharks, seriously WTF?

sky-sharks-top
Sky Sharks want jawel, ook haaien kunnen vliegen!

Bijna 3 jaar geleden schreven we voor het eerst over vliegende haaien, nazi zombies en liters bloed die allen samen in 1 script werden gegoten. Bijna 3 jaar geleden konden we niet wachten om het resultaat van een waanzinnig, bijna ongelofelijk script te zien. Bijna 3 jaar zijn voorbij wanneer Sky Sharks eindelijk op de wereld los werd gelaten. Jawel, de Nazi’s gaan nog steeds volop voor wereldheerschappij en dit keer hebben ze hun Messerschmitts omgeruild voor Mensenhaaien met turbines en raketten

sky-sharks-1
Nooit eerder was een affiche zo accuraat

We gaan maar meteen met de deur in huis vallen: Sky Sharks is dus bagger van de bovenste plank. De volledige film, van het concept tot de uitvoering en zelfs de verhaallijn is iets dat zonder enige vorm van twijfel werd bedacht terwijl zowat iedereen onder invloed van een of andere substantie moet zijn geweest. De effecten zijn ondermaats, de acteurs (hoewel daar enkele toppers tussen zitten) hebben van overacting hun handelsmerk gemaakt en de volledige storyline hangt met haken en ogen aaneen. Als kers op de taart wordt het geheel zelfs niet echt afgesloten en kun je je de vraag stellen of ze nu al dan niet nog een tweede deel gaan maken. De film, een indie project dat tot stand kwam dankzij verschillende crowdfunding projecten, nam jaren in beslag om in elkaar te steken (deels door corona) en er is bijna geen enkele bioscoop die het ding in de zalen wilde hebben. Ik kan me ook onmogelijk inbeelden dat eender welke filmcriticus Sky Sharks compleet zal verpulveren tot er enkel nog een fijn stoflaagje overblijft. Jawel, zo slecht kan een film zijn.

Haal die popcorn er maar bij

sky-sharks-2
Guten tag Herr pastoor!

En toch … Sky Sharks is zo over the top slecht dat hij gewoonweg geniaal wordt. Zelfs in onze wildste dromen hadden we nooit durven denken dat het concept van vliegende haaien met nazi zombies als piloten ooit tot op het scherm zou raken. Toch deden die kerels het en het is een zalige mix van gore, waanzin en zelfs een snuifje bloot geworden. Het verhaal gaat alle kanten uit, van een super medicijn dat Nazi’s onsterfelijk moest maken tot het scheppen van de ultieme Vietnam soldaat. Je komt terecht in een roetsjbaan waarbij je het plezier bijna kan proeven. Ieder fragment van de prent is doorweekt van motivatie en tijdens het filmen moeten iedereen los zijn gegaan. “LAAT ONS DAAR NOG EENS EEN RAKET OP MONTEREN!” 

In de Belgische zalen zullen we Sky Sharks niet moeten verwachten. In het beste geval zal de productie het schoppen tot de selectie van “Nacht van de wansmaak”. Godzijdank kunnen we gebruik maken van streamingdiensten zoals Lockdown TV (klik) om ons onder te dompelen in de waanzinnige wereld van vliegende haaien.