Het combineren van de woorden zombie, nazi, haaien, vliegen en raketten in 1 en dezelfde zin heeft meestal 1 (logisch) gevolg : het gesteld worden van de vraag wat we zonet gesnoven hebben. Dergelijke onderwerpen zijn meestal ook enkel te vinden aan de toog van café “Den Eikel” en dit na het binnenkappen van enkele stevige paters. Zelfs de stevige drinkers durven je al eens scheef aankijken wanneer je over dergelijke materie spreekt, een beetje zoals ze naar een alien zouden kijken. Voor anderen is het serious business, meer nog, het is een queste. Een van die anderen is de Duitser Marc Fehse en met Sky Sharks krijgt het geheel een ongezien next-level tintje.

sky-sharks
Sky Sharks

Je moet het hem nageven, toogpraat krijgt een volledig nieuwe betekenis in het leven van deze Duitse regisseur. Het moet ergens zijn begonnen met de zin “Weet je wat gigantisch cool zou zijn ? Een film over zombie-nazi’s die op vliegende haaien de wereld veroveren!” De volgende dag zat hij aan zijn bureau en was hij aan het schrijven geslagen. Het scenario voor Sky Sharks kreeg vorm. De film is dan ook samen te vatten in die ene zin : zombie-nazi’s veroveren de wereld wereld op de rug van vliegende haaien.

Met een belachelijke kleine crew, een ronduit waanzinnig verhaal en een crowdfunding die de nodige issues had werd aan de slag gegaan en wonderwaar .. Sky Sharks kreeg vorm. De première staat gepland voor 1 januari 2019 en laat ons eerlijk zijn, het complete concept is dusdanig over the top dat je die film gewoon wilt gaan bekijken. (plus, het zijn zombies, zombie nazi’s ! Nuff said). We gaan de verdere evolutie van Sky Sharks blijven volgen en van zodra nieuws beschikbaar is, vliegt het online.