Bel’Gin’ium want Bongobonnen zijn nogal 2010

belginium-top
Bel’Gin’ium, leuk om te geven maar nog leuker om te krijgen.

Kerst, eindejaars, nieuwjaar en zelfs driekoningen. We zitten volop in de feestperiode en dat wil zeggen: CADEAUTJES! De eeuwige klassiekers, zoals kousen of een bongobon, getuigen niet alleen van erg weinig inspiratie maar zijn ook een vrijgeleide om die mensen nooit meer uit te nodigen. Neen, wie vandaag de dag punten wil scoren komt best met iets origineels thuis en laten we dat nu net in het landelijke Rekkem hebben gevonden. Bel’Gin’ium is een overheerlijke gin in de Belgische driekleur.

belginium-1
Het oog gewoon erg chique

Rekkem, inderdaad, het West-Vlaamse dorp aan de Franse grens. Geen kat die eraan zou denken dat achter één van de weinige gevels enkele kerels aan de slag gingen met kruiden en vooral heel wat alcohol. Het resultaat is dan ook, op zijn zachtst gezegd, zalig! Een gin in drie verschillende kleuren (die wel allemaal dezelfde, kruidige smaak hebben) verpakt in een heerlijke houten kist. Uiteindelijk moet je zelfs niet eens nog moeite gaan doen om de boel te verpakken, die doos is al een geschenk op zichzelf.

Drie kleuren, 1 smaak

belginium-2
3 verschillende gins, toch gelijk?

Over de smaak valt natuurlijk altijd te twisten. Hier houden we wel van het zacht kruidige pallet maar echte gin-kenners zijn we dan weer niet. Het zou zomaar even kunnen dat gin-o-fielen het dan weer niet kunnen pruimen, al moeten we die mensen dan maar misschien systematisch negeren. Het uitzonderlijke aan Bel’Gin’ium is en blijft de fles, of toch de 3 aparte flessen die 1 grote maken. Inderdaad, het zijn 3 losse flessen die in elkaar kunnen gezet worden om zo een knoepert in de driekleur te krijgen. Het is dan misschien wel een detail dat absoluut niet bijdraagt aan de smaak van de lekkernij maar het maakt het geheel des te leuker. 

Bel’Gin’ium is te verkrijgen via een selectie van handelaars of via de website zelf (klik), waar ze binnen de 24hr verzenden. Een waarschuwing is hier dan wel op zijn plaats: de kans bestaat dat je de gin voor jezelf houdt en toch maar weer opnieuw een bongobon cadeau doet dit jaar.