Triatlon? Er is nog werk aan de winkel!

triatlon-1
Hij komt eraan maar ik ben verder en verder weg

Hoe spel je ‘drama’? Het is immers de huidige status van mijn strijd tegen de kilo’s en mijn voorbereiding op de triatlon. Ik mag dan wel veel bewegen, van gewichtsverlies is totaal geen sprake, integendeel. Mijn buik zwelt, mijn ademhaling lijkt meer op hijgen dan daadwerkelijk ademen en mijn hartslag gaat omhoog. Naar een oorzaak moet ik niet te lang zoeken: ik krijg mijn voedingspatroon maar moeilijk onder controle. 

Het maakt niet uit dat je net een halve marathon hebt gelopen, wanneer je bij thuiskomst een heerlijke tripel in je maag kapt, dan is je inzet een maat voor niets geweest. Voor wie gewend is geraakt aan een bourgondische levensstijl is het verdomd moeilijk om daar afstand van te nemen. De lockdowns, het telewerken en de voorliefde voor bier maken het er ook niet echt eenvoudiger op. 

Laat het over aan Elias, de camion van Rekkem

Toch staat opgeven niet in mijn woordenboek en blijft de triatlon mijn streefdoel. We gaan niet alleen de menukaart van de week grondig gaan aanpassen, ook gaan we enkele extra oefeningen aan onze agenda toevoegen. In een opwelling, een vlaag van totale waanzin, gaf ik me op voor de 30 day ab challenge van Elias Debackere. Voor hen die Elias niet kennen, klik hier om doorgelinkt te worden naar zijn site. In het landelijke Rekkem, waar zijn uitvalsbasis ligt, gaat hij gekend onder de naam “camion”. Niet omdat hij breed van karuur is maar eerder omdat zijn spieren zo beenhard zijn dat er ooit een vrachtwagen tegen reed die nadien total loss werd verklaard.

De weg is lang, de weg is moeilijk maar de zin en overtuiging zijn van de partij.