DeadPerle combineert superhelden en Hollanders in een vloeibaar mengsel

deadperle-1
Ze roepen gewoon je naam

Was het een lucky shot? Spreken we hier van een aha-moment tijdens een brainstormsessie waar de slimsten der aarde hun ideeën aan het uitwisselen waren? Wat het ook mag zijn geweest, feit is dat ze bij het Nederlandse Uiltje Brewing Company mij hebben geraakt in mijn absolute sweetspot. DeadPerle is bier in een blikje met een coole print en het is gebrouwen door ‘Ollanders’

Ik weet het, een beetje bierpurist is ondertussen al volop aan het kokhalzen bij het idee dat ik het aandurf om Nederlands bier in de koelkast te steken. Alles wat vloeibaar goud is moet per definitie uit België afkomstig zijn, wil je toch enige kans maken op succes. Hoewel ons kleine koninkrijk zonder enige twijfel het bierwalhalla van de planeet is, mogen we niet blind zijn voor de brouwsels van over de grens en jawel ook Nederland heeft wel wat talent in huis. 

deadperle-3
Het zijn wel flinke knapen om achterover te kappen

Uiltje Brewing Company geeft je nog voor je een blikje opentrekt al een stevige kick-in-the-balls. Hun eigenzinnige marketingstijl op zich is al meer dan voldoende reden om het toch maar eens te gaan proberen. Gebaseerd op popcultuur, met steeds een uil (cpt obvious is paraat) in de hoofdrol, slagen ze er bijzonder goed in om de gevoelige snaar van heel wat biernerds te raken. Een IPA met een motief van Deadpool (waarvan ze de naam natuurlijk niet gebruiken want: copyright) moet je gewoon in huis halen. Een onbekende en onzichtbare kracht dwingt je er toe. 

Cool, maar is het te drinken?

deadperle-2
Gewoonweg geniaal om in huis te hebben

Een leuke print en een geinig motief is 1 iets, bier moet het vooral hebben van de smaak. In dit geval begin ik niet helemaal neutraal aan de smaaktest. IPA’s zijn (en hier ga ik heel veel mensen mee kwetsen) echt mijn ding niet. De veelal erg bittere smaak is er volgens mij teveel aan en verdringt de echte, rauwe smaak van bier. Toch verwijs ik DeadPerle niet meteen naar de afvalcontainer. Het bier werd voorzien van een fruitige toets die de bitterheid aanzienlijk reduceert, waardoor het erg aangenaam wordt om te drinken. Met z’n 8% is het al een stevige knaller en DeadPerle is enkel beschikbaar in blikjes van 44cl, waardoor je ze best niet losjes achterover kapt. 

Geen slecht bier dus en vooral erg leuk om in huis te hebben. Alleen moet je eerst even door de zure appel van de prijs heen bijten. Met een prijs die schommelt rond 5 euro het blikje, is het nu niet bepaald goedkoop te noemen. Aan de andere kant, ambacht is nu eenmaal iets wat aan een kostprijs komt en aan dit tarief kun je op internet uitpakken met de slogan “IK DRINK HOLLANDS”

Meer info over het bier en de verdeelpunten is hier terug te vinden. (klik)