België heeft alles in huis om je staycation te pimpen!

Een doods café, een lift voor boten of een papieren versie van het internet? De wereld barst van de bizarre, vreemde en zelfs abstracte plaatsen. ‘De gekste plek van België’ fungeert als schitterend reisgids doorheen eigen land, waar 111 bezienswaardigheden je erg verleidelijk zitten aan te kijken. 

belgië-2
Een jungle van verkeersborden? Only in Belgium!

Staycation, het wordt zonder twijfel de trend van 2020. Corona heeft heel wat mensen wakker geschud en van verre reizen komt voor heel wat mensen niets in huis. “Een vakantie in België, dat is de kust of de Ardennen!” Het eeuwenoude cliché blijft hardnekkig verweven met het beeld dat Belgen van hun eigen land hebben. Toch kan het anders, aparter en misschien zelfs wat gekker. Reisjournalist Jeroen Van Der Spek verzamelt 111 van die plekken in een ronduit schitterend boek, waar hij meteen ook het verhaal achter die plaatsen neerpent. 

Zelfs de meest ervaren roadtripper, die ervan overtuigd is dat hij of zo iedere uithoek van het land kent, zou best wel nog eens kunnen schrikken van wat deze nieuwe reisbijbel in huis heeft. Een gondel op een binnenkoer die je helemaal nergens heen gaat of een mysterieuze heuvel waar naar verluid een heks begraven ligt? Wedden dat je niet eens wist dat ze bestonden?

Hidden in plain sight

Zijn het pretparken, met adrenaline-geinjecteerde attracties of oogverblindende hotspots? Neen! Vaak zijn het plekken of zaken die zo discreet zijn dat je niet eens doorhebt dat ze er zijn. Pas wanneer je weet waar je moet zoeken en je de plek ook daadwerkelijk vindt, dan pas wordt de nieuwsgierigheid geprikkeld en begrijp je meteen waarom het de ommetoer waard was. Als kers op de taart trek je nooit de landsgrenzen over, wat het geheel extra coronaveilig maakt.

gekste-plek-belgie-top
Ken jij de gekste plek van Belgie? Dit boek toont je er 111!

Het boek herbergt niet alleen een knappe verzameling van funky places, het komt eveneens met een handige kaart waarop je de 111 onbekende pareltjes terug kan vinden. Niet alleen is het boek daardoor leuk om te lezen, het is een onmisbare tool voor wie graag à l’improviste erop uit trekt.  Voor wie onze blog volgt zullen heel wat van de plaatsen al wat belletjes doen rinkelen en diegene die we nog niet hebben kunnen afvinken, werden alvast aan de lijst toegevoegd. 

De gekste plek van België – 111 bizarre locaties en hun bijzondere verhaal wordt uitgegeven door Uitgeverij Lias en is verkrijgbaar bij de betere boekhandel.