Onze planeet en onze geschiedenis. Het is een combinatie van overwinningen, ontwikkelingen en revoluties. Maar het is er ook eentje van mysteries, legendes en de meer donkere kanten van onze maatschappij. Want laat ons niet vergeten dat we per overwinning voor de mensheid, ongeveer 50 grandioze falingen op ons palmares hebben. De duistere link tussen het Nazisme en het Occultisme (om nog maar te zwijgen over de holocaust), verschillende geschriften die schijnbaar aanduiden dat we reeds meerdere malen bezoek hebben gehad van buitenaardse gasten en de ontelbare verhalen over mysterieuze schatten en al even mysterieuze verdwijningen .. onze geschiedenis is er ermee doorspekt.
Geschiedenislessen in school en de standaard boeken / reisgidsen bieden ons wel een beknopt zicht op dit vaak vergeten verleden, maar al dan niet bewust worden veel van de donkere verhalen vergeten.

Dat we die donkere periode proberen te vergeten is ergens wel begrijpbaar. Het uitmoorden van volledige bevolkingsgroepen of een poging om de grootste nucleaire ramp ooit te gaan verbergen zijn nu niet bepaald de dingen waar we mee kunnen gaan pochen. Maar ook de meer aparte verhalen worden niet echt geciteerd in de schoolse vakliteratuur.

Legendes over verborgen schatten worden vaak bekeken als louter fictie en deel van kinderboeken, vertelsen over mythische wezens en monsters worden standaard verbannen tot het rijk van de psychische aandoeningen en al de rest kunnen we klasseren onder “piraten en aliens”.

Hoewel dit veelal kan kloppen en merendeel van de legendes inderdaad kunnen worden herleid naar een hoop larie, bevatten veel van die verhalen steeds een grond van waarheid. (een oud gezegde gaat immers “waar rook is, is vuur”)
Op zoek gaan naar de origines van dergelijke verhalen, mysteries en legendes .. daar gaat ons hart sneller van slaan.

Hechten we geloof aan die verhalen ? Zijn we die-hard-believers ? Zien we overal conspiracies, spoken en/of monsters ? Neen .. maar we gaan verhalen ook niet per definitie als lulkoek bekijken.

The Black Book wordt de reisgids voor plaatsen waar niemand heen wil, de beschrijving van een zoektocht naar hetgeen niemand wil vinden en een bron van info over zaken die niemand eigenlijk wil weten.

The Black Book wordt het relaas van onze zoektochten .. Een verzameling van reisverhalen, documentaires over het speuren naar en een logboek over onze bevindingen.
The Black Book wordt de reisgids voor plaatsen waar niemand heen wil, de beschrijving van een zoektocht naar hetgeen niemand wil vinden en een bron van info over zaken die niemand eigenlijk wil weten.

Naast een hardcover wordt The Black Book ook een Youtube-reeks (want we moeten wat mee met onze tijd), zodat we aan onze avonturen ook een dosis bewegend beeld kunnen toevoegen.

The Black Book wordt ook onze eigen versie van een hedendaagse travestie.
Want hoewel we gebruik maken van de moderne technieken, middelen en social media .. proberen we de lezers ook te stimuleren om hun digitale middelen links te laten liggen en zelf op zoek te gaan … de zoektocht is immers veel leuker dan het vinden zelf.