Campspace, want kamperen is gewoonweg cool

campspace-top
Schitterende foto’s zonder je rekening te plunderen

In een wereld van insta-famous leeghoofden & modellen, die blijk geven van een wereld vol luxe en absolute perfectie, zou men haast nog gaan vergeten dat er ook nog vakantiegangers zijn die graag gaan kamperen. Je weet wel, je tent ergens optrekken en gewoon genieten van de rust die de natuur te bieden heeft. Helaas is er in België ook nog die ene regel, diep weggemoffeld in de wetgeving. Je zomaar ergens neerpoten, ‘wild kamperen’ zoals dat in het vakjargon heet, mag helemaal niet. Alle fronsende wenkbrauwen ten spijt is België een van de weinige landen waar er een nagenoeg totaalverbod heerst. Godzijdank hebben we nog altijd de techneuten om ons het leven wat aangenamer te maken want dankzij enkele bits en bytes werd Campspace geboren.

Nieuw? Neen en tegelijk eigenlijk wel!

campspace-1
Niemand die ooit zei dat kamperen stijlloos moest zijn

Je zou zo gaan denken van “Campspace? Dat is toch helemaal niets nieuws?” Je zou zelfs gedeeltelijk gelijk krijgen. Een kampeerplaats zoeken op internet werd mogelijk van zodra de modem werd uitgevonden en al jaar en dag boeken mensen hun plekje op de camping via het wereldwijde web. Of toch, zo denken we het toch allemaal want geef toe, het aanbod was niet echt overweldigend te noemen. Touroperators, reisorganisaties en zowat alle toeristische hotspots bombardeerden iedere uithoek van het internet, waardoor je nooit echt iets nieuws kon ontdekken. Neen, je kreeg er een reisgids maar dan eentje voor tenten en vooral eentje die je keer op keer een rib uit het lijf kostte. 

Leer opnieuw de wereld betaalbaar ontdekken

campspace-2
Een heerlijk potje UNO spelen zonder kopzorgen, ook dat is Campspace

Campspace trok het speelveld volledig open en baseerde zich op een compleet andere formule. Vergelijk ze probleemloos met de AirBNB van de tent-freaks, waar we plots een overweldigend aanbod op ons bord kregen geserveerd. Van particulieren met plaats in hun tuin, die een centje willen bijverdienen, tot de megacampings met zwembaden en boomhutten? Ze hebben zich allemaal een plaatsje verzilverd op het Campspace platform. Voor de kampeerder is het dan ook een eitje geworden om een leuke plek te gaan zoeken. Je geeft je data in, het aantal personen en waar je precies naar op zoek bent en de website toont je alle beschikbaarheden op een landkaart. Zo kun je terecht komen bij een particulier die voor een habbekrats een plaats aanbiedt of kun je kiezen voor een fullops camping met alle toeters en bellen. Het beste van al? Je kunt je tent keer op keer op een volledig legale manier gaan installeren, zonder het risico op politie die je vroeg wakker komt maken met de vraag op te hoepelen.

Het is een gevalletje van “geloof ons niet maar probeer het zelf”, net zoals wij erin zijn gerold. In geen tijd waren we fan en ondertussen begint onze agenda zich prima te vullen met nieuwe en vooral spotgoedkope kampeerplekken.

Het zelf proberen? Je kampeerverhaal start hier! (klik)