Kamping Kitsch, keer op keer garant voor WTF

Men neme enkele kerels die een kamping runnen, voeg er een snuifje krachtpatsers aan toe en plaats ze allemaal samen in een cabrio. Het resultaat? Een trip doorheen de wasstraat, waarbij wat vrouwelijk naakt niet wordt geschuwd. Jawel, de laatste stunt van Kamping Kitsch werd er opnieuw eentje voor de viral geschiedenisboeken. 

kamping-kitsch-top
Nat, natter, natst

Het is een jaarlijks terugkerend gebeuren: de vragen rond het meest abstracte feestje ter wereld. Heel wat mensen veronderstellen dat we deel uitmaken van de organisatie maar dat klopt niet helemaal. We zijn er nagenoeg kind aan huis, dat wel, maar los daarvan hebben we an sich er niet veel mee te maken. Wat dan wel weer niet kan genegeerd worden, is onze affectie voor het gebeuren. Je moet het uiteindelijk maar aandurven: in tijden waar festivals elkaar bijna de nek omdraaien om toch maar uit te kunnen pakken met de meest spectaculaire decors (die meestal ook astronomisch veel geld kosten), kiest Kamping Kitsch voor een compleet andere aanpak. Basically kunnen ze een mega feestje bouwen met niets meer dan een caravan, enkele versleten wasmachines en wat botsauto’s. Je hoeft ons niet op ons woord te geloven, het volstaat om naar de cijfers te kijken. Wat meer dan 10 jaar geleden begon als een frats met alles samen 50 feestvierders, zal dit jaar afklokken op een megafestival waarvoor 25.000 tickets werden verkocht. Kind aan huis dus want van dag 1 waren we volledig verkocht aan het idee en het concept. Het was dan ook een eer toen een krant ons enkele jaren geleden vroeg er verslag van uit te brengen en zo is het gegroeid. Van zodra er iets te gebeuren valt dat de kamping betreft, zijn we van de partij om er niet alleen de pers honneurs waar te nemen. We leveren ook meteen wat behind-the-scenes beelden op. What’s the point? Hoewel het idee van Kamping Kitsch compleet absurd is, zit er een stevige organisatie achter die de zaken dermate professioneel aanpakken dat ze anderen het nakijken geven. 

Vrouwen, een cabrio en de carwash

Kamping Kitsch stunt - Kortrijk - CLL - foto3
Wie doet het hen na?

Zo ook enkele weken terug, toen de bonte bende (in het grootste geheim natuurlijk) samen met de spierbundels van Pat-Nutrition neerstreek in het Kortrijkse. Een cabrio, enkele schaars geklede dames en een carwash? Veel tekeningen hoeven er niet gemaakt te worden om te begrijpen wat er stond te gebeuren. Als promostunt reden ze door de wasstraat, een hilarisch gebeuren vooral dan voor de toeschouwers. Het resultaat liet dan ook niet echt op zich wachten. Gisteren online gegooid werd de korte video een regelrechte viral. Je kan hem trouwens hier zien (klik). Eenmaal het embargo afgelopen werden de foto’s meteen richting verschillende platformen gestuurd, een schoolvoorbeeld van een goed geoliede marketingmachine. 

Tickets voor Kamping Kitsch zijn hier te verkrijgen (klik), onder voorbehoud natuurlijk want het gaat nogal snel.

De behind-the-scenes movie is hieronder te vinden.