Kamping Kitsch, bye bye corona

kamping-kitsch-top
Kamping Kitsch – totale madness

Het is niet meteen van onze gewoonte om op onze blog aandacht te spenderen aan festivals. Feit, we zijn er vaak wel aanwezig (of toch, toen corona nog niets meer of minder was dan een soort van bier) maar ons beeldmateriaal krijgt dan meestal een plaats in andere media. Voor Kamping Kitsch 2021 maken we graag een uitzondering. Het meest marginale festival van de Benelux mocht dit jaar opnieuw de deuren openen, voor het eerst sinds het woord ‘lockdown’ viel en dat lieten ze zich in Kortrijk geen 2 keer zeggen. 18.000 mensen trokken er heen voor een 12-uur durende braspartij van formaat.

Kamping Kitsch 2021 - Kortrijk - CLL - foto9 - sexy time
Anders, omdat het kan!

Voor de tweede keer in de geschiedenis van België werd afgelopen weekend het toneel van een bevrijdingsfeest. In 1945 schopten we de Nazi’s terug naar hun heimat, anno 2021 deden we hetzelfde met de coronamaatregelen. Termen zoals ‘social distancing’, ‘mondmasker’ en ‘bubbel’ smolten als sneeuw voor de zon voor iedereen die de festivalweide van Kamping Kitsch als tijdelijke thuis kon bestempelen. Aan de ingang werden de coronapaspoorten van iedereen gecontroleerd en bij een groen licht konden werkelijk alle remmen los worden gegooid. 

Dresscode? Marginaal chique!

Kamping Kitsch 2021 - Kortrijk - CLL - foto11 - belong na het schilderen
Er was al eens een tiet te zien!

Het marginale feestje, dat ooit begon als een danspartijtje met een 50-tal sandaal-dragende mensen, groeide uit tot een evenement dat zich op wereldniveau kan meten. Of misschien net weer niet? Kamping Kitsch trok van in het begin de kaart van het ultramarginale en is altijd trouw aan het verhaal gebleven. Jaar na jaar groeit hun reputatie en ze kunnen nu al prat gaan op een resem aan internationale artiesten en bezoekers. Een succesverhaal om U tegen te zeggen, waar het laatste hoofdstuk nog niet geschreven is. 

We waren er aanwezig om tekst en beeldmateriaal te leveren aan een waaier van media.

Lees hier het verslag in de Krant van West-Vlaanderen. (klik)
Lees hier het verslag in P-magazine. (klik)
Lees hier het verslag op Menstyle. (klik)
Meer foto’s zijn terug te vinden op onze facebookpagina. (klik)

Onze korte video zorgt meteen ook voor de nodige sfeerbeelden.