Zaniboo, een bedrijf van het soort ‘geen half werk’

zaniboo-top
Een luchtballon? Zaniboo koos meteen voor de grootste van zijn soort.

Een trip in een luchtballon staat torenhoog op zowat iedere bucketlist ter wereld. Voor de ene gaat het hem om de rust die zo een vlucht met zich meebrengt. Voor de andere is het dan weer een uiterst romantisch gebeuren en jawel, een huwelijksaanzoek zou zomaar eens even kunnen volgen. Met de komst van het mooie weer zijn er dagelijks wel ergens exemplaren in de lucht te bespeuren maar de meest waanzinnige is dezer dagen in West-Vlaanderen te vinden. De mensen achter Zaniboo besloten om een nieuw exemplaar te maken en keken niet op een vierkante centimeter meer of minder. Het werd uiteindelijk de grootste van zijn soort

Zaniboo ballon - Zwevegem - CLL - foto12
Pompen maar!

14000 kubieke meter lucht, dat is de magistrale inhoud van deze kanjer van formaat. Om je er meteen wat vergelijkingen bij te plaatsen: een ‘normale’ luchtballon heeft ongeveer ⅓ van die inhoud. Je zou kunnen denken: waarom in godsnaam zo een knoepert wanneer een standaard exemplaar het ook kan? Wel, het antwoord op die vraag is onder de ballon zelf te vinden. Het Zaniboo exemplaar trekt de grootste mand ter wereld naar boven. 32 mensen en een piloot kunnen er plaats in nemen, wat meteen garant staat voor een record. Half werk is geen werk moeten ze daar in West-Vlaanderen hebben gedacht. 

Hoog, traag en gigantisch groot!

Zaniboo ballon - Zwevegem - CLL - foto9
Groot, groter, grootst!

We werden uitgenodigd om mee aan boord te stappen voor de eerste vlucht (de voordelen van de job, hate us for it) en jawel: ik was er niet meteen gerust in. Het is en blijft een mand die, door middel van een paar touwen, aan een ballon hangt. Toch moest de onrust al snel wijken voor een gevoel van mentale vrede. Het is en blijft een erg aparte ervaring, waarbij je enkel het geluid van de branders hoort. De ballonvaarder, een kerel met een gigantisch CV, is dan ook de perfecte heer en meester over zijn vaartuig. Wanneer we op lage hoogte over de velden vlogen, had dit alles een bijna bevredigend effect op onze gemoedsrust.

Voor wie zelf toch ook de stap in de richting van een ballonvaart wil gaan zetten en geen genoegen neemt met een ‘klein’ exemplaar, is er goed nieuws. De mensen van Zaniboo zijn de kwaadsten nog niet en ze stellen hun ballon dan ook ter beschikking. Via de operator (Skyview Balloons, een bedrijf met enkele indrukwekkende records op hun naam) kun je een plaatsje aan boord huren.

Klik hier voor meer info wanneer je het zelf wilt gaan proberen. (klik)
Extra foto’s zijn terug te vinden op onze facebookpagina. (klik)