De Living, waar nette kostuums niet op hun plaats zijn

living-2
Je eigen woonst of een café?

In België heb je heel wat plaatsen waarvan je niet echt weet wat je te wachten staat, mocht je ooit de voordeur binnen gaan. Het gros van de plaatsen bevestigen je eerste indruk: just don’t do it. Ze stellen teleur of laten je luidop de vraag stellen waarom je in hemelsnaam niet hebt geluisterd naar dat kleine stemmetje in de achterkant van je hoofd. Andere plaatsen verbazen dan weer door je met de neus op de feiten te drukken. Waarom kwam ik hier nooit eerder? Café De Living in het kleine Lauwe behoort tot die tweede categorie. Een statige, bijna bombastische gevel die een vergeten stationsplein siert, verbergt er één van de meest aparte cafeetjes van België. 

“Nooit eerder” dient bij De Living in een zekere context te worden geplaatst. Het kunstzinnige café bestaat immers nog geen eeuwigheid alhoewel alle elementen uit de periode van lang geleden er aanwezig zijn. De 19de eeuwse notariswoning, voorzien van alle imposante elementen, kreeg in 2019 een nieuwe bestemming toen Els en Rudi besloten om het om te bouwen tot café. Alleen, van echt ombouwen was helemaal geen sprake. De kunst was om het geheel zo origineel mogelijk te houden en bezoekers de indruk te geven dat ze thuis van een glas aan het genieten zijn. 

Er is de wildernis en er is de caravan

living-4
Een caravan in de tuin, louter omdat het kan.

En thuis? Daar hoeft het allemaal zo strak niet te zijn. Zoals de waard het zelf graag verkondigt: “Je gaat toch ook niet in kostuum op je eigen terras gaan zitten?” Wie alle onderdelen van De Living, van de tafels en stoelen tot het decor, apart bekijkt komt tot de vaststelling dat het een bont allegaartje is. De tuin is dan weer een mini-wildernis waar van strak getrimde en gemillimeterde grassprieten geen sprake is. Wie een eerste blik werpt op het handgeschilderde bord aan de inkom fronst er de wenkbrauwen en durft zich misschien openlijk de vraag te stellen of dit allemaal wel echt is. Het volstaat echter op je geest open te zetten en door de, magnifieke voordeur te stappen. De mix van alles, de absurditeit van het individu klopt wanneer alles wordt samengevoegd.  Oh en voor we het vergeten: in de tuin staat een caravan, zomaar.

Uiteindelijk hoef je niet eens dorst te hebben om De Living te willen bezoeken. Het ensemble op zich vormt reeds meer dan een geldig excuus om het allemaal te gaan bekijken. Dat hun menukaart een ruime variatie aan bijzondere streekbieren bevat, is dan wel weer een leuke plus. 

Zelf een bezoekje brengen aan deze aparte parel? Klik hier!
Meer foto’s zijn terug te vinden op onze facebookpagina. (klik)