Tweebergen is net dat: twee bergen

tweebergen-9
Met een stok gaat het natuurlijk allemaal wat vlotter

Rodeberg en Zwarteberg, Le Mont Rouge en Le Mont Noir zoals onze zuiderburen ze kennen, zijn vooral populair vanwege de winkel- en eetmogelijkheden die beide plaatsen aanbieden. In een relatief vlak landschap vormen ze, samen met grote broer de Kemmelberg, zowat de enige bergen in het relatief vlakke West-Vlaanderen. Toch biedt de streek meer dan alleen maar goedkope handtassen en ribbetjes-eten-à-volonté. Wie zijn energie op een coronaproof manier wil opsouperen, terwijl je kennis maakt met enkele stukjes vergeten natuur, kan zich wagen aan de Tweebergenwandelroute.

olight-banner
Olight – don’t settle for less

De term ‘what’s in a name’ kan waarschijnlijk niet meer passend zijn dan bij de Tweebergen route. Een wandelparcours van iets meer dan 7 kilometers die wandelaars langsheen de flanken van zowel Rodeberg als Zwarteberg brengt, zonder de commerciële stukken te kruisen. Bosgebieden wisselen zich af met open velden waar het vooral de bijna eindeloze landschappen zijn die er de hoofdrol spelen. Een complete strook knuppelpaden zorgt voor het avontuurlijke gehalte en de kleine, vaak venijnige hellingen zijn rasechte kuitenbijters. 

Avontuurlijk, ook voor kinderen

tweebergen-6
Spot de Kosmos!

Hoewel het complete parcours een aaneenschakeling is van klimmen en dalen, is het best doenbaar voor kinderen. Met een aangepast tempo en degelijke stappers aan de voeten kan zowel jong als oud genieten van de rust van de natuur. Je komt er voorbij de overblijfselen van de oude Kosmos, waar onderaan de heuvel een heus avonturenpark is aangelegd geweest. De inwendige mens verzorgen kan door middel van een stop aan de CabArne, een oude caravan die werd gepimpt tot een mini-foodtruck waar je aan democratische prijzen ervoor kan zorgen dat je niet uitgedroogd raakt. 

tweebergen-11
Uitdroging vermijden is een must!

De Tweebergen route werd uitgestippeld door Westtoer en op hun website vermelden ze start en einde in het landelijke Westouter. Wij zouden echter durven aanraden te starten aan de Kosmos zelf en de route op die manier te volgen. Bij mooi weer kan het in Westouter relatief druk zijn, vooral in de nabijheid van de terrasjes en raak je je auto maar moeilijk kwijt. Op de parking van de Kosmos is er altijd plaats en je kan er de route rustig afsluiten op de weide net naast CabArne. 

Meer info is terug te vinden op de website van Westtour (klik).
Meer foto’s zijn terug te vinden op onze facebookpagina (klik).