The Rig: groot, waanzinnig en extreem!

rig-2
Extreem sporten op zee, niet meteen wat je zou gaan denken.

De olievoorraden wereldwijd slinken aan ongeziene snelheid en ook de milieu impact van de verbrandingsmotor is ondertussen al ruim in beeld gebracht. Elektrisch wordt de norm, waardoor binnen hier en afzienbare tijd steeds meer boorplatformen een enkeltje richting sloop zullen krijgen. Het is immers weinig nuttig om die mastodonten in open zee te laten staan, waar ze zelfs een kleine ecologische ramp kunnen veroorzaken. In Saoedi-Arabië denken ze er een tikkeltje anders over want waarom zou je een boorplatform gaan slopen, als je er nog een stukje plezier op kunt hebben. The Rig wordt een gigantisch avonturenpark met luxehotels, te midden de Arabische Golf. 

rig-3
Aan ruimte alvast geen gebrek

Bungeejumpen, skydiven, trampolinespringen of een tripje in een onderzeeboot? De bedenkers van The Rig namen schijnbaar enkel genoegen met de meest waanzinnige activiteiten. Het concept is dan ook niet van de minste. Een boorplatform met een totale oppervlakte van meer dan 150.000 vierkante meter moet worden omgetoverd tot het eerste “Ocean Extreme Park” ter wereld. 

Ook extreme sporters hebben nood aan wat comfort.

rig-4
Stijlvol omringd door water

Ook op gebied van luxe werd niet meteen zuinig omgesprongen. Niet minder dan 3 hotels moeten op het platform worden opgetrokken, waarbij er zelfs plaats is voor exotische zwemparadijzen met ditto glijbanencomplex. Na de coronacrisis wil Saoedi-Arabië zich opnieuw gaan profileren als topbestemming voor de adrenalinezoekers en vakantiegangers. Aan de hand van de 3D tekeningen die ze wereldkundig hebben gemaakt, lijkt het er alvast op dat ze op goede weg zijn.

Een datum voor opening is nog niet bekend en van tarieven wordt nog niet meteen gesproken. Wij zetten het alvast op onze bucketlist, samen met het verkopen van enkele organen om een ticket te kunnen betalen.