De catacomben, een stad onder een stad

Geen enkele plaats ter wereld heeft meer legendes, verhalen en varianten op de geschiedenis in huis, dan de catacomben van Parijs. Het was niet ons eerste bezoek, ook niet het laatste maar iedere afdaling is steeds weer indrukwekkender dan de vorige. 

Natte broeken zijn, net zoals builen op het hoofd en stof voor jaren ver, een garantie voor eenieder die de wereld onder Parijs gaat verkennen. De honderden kilometers aan tunnel herbergen niet alleen nog steeds de restanten van miljoenen mensen maar vormen ook het terrein van allerlei mensen die er hun uitlaatklep zoeken. 

Voor de ene zijn de catacomben een gigantisch speelveld, waar speleotechnieken kunnen worden verfijnd. Voor de andere is het dan weer een enorm canvas waar de creativiteit een vrije loop kent. 

Geniet van de foto’s en probeer ook zelf eens af te dalen in de duisternis. Doe het wel niet zonder begeleiding waardoor je verdwaalt raakt en de hulpdiensten je moeten komen zoeken. Don’t be that guy!

Klik hier voor het fotoalbum : klik