Gerber Crucial: Compact, Cute en Bruikbaar!

crucial-top
De Crucial van Gerber is compact, cute en vooral erg bruikbaar

Als er nu 1 item is dat bijna per definitie niet in je uitrusting mag ontbreken, is het toch wel een multitool. Een compact stuk gereedschap dat verschillende, vitale functies aan boord heeft. Een Zwitsers zakmes zeg je? Neen, waarin multitools zich onderscheiden van hun beroemde rode broertjes is het feit dat ze vaak een grijptang herbergen. Het kan misschien maar een detail zijn maar wie ooit al probeerde een haak uit zijn of haar been te trekken met een mes, weet zonder twijfel waarover we spreken. Er zijn ondertussen al heel wat multitools op de markt verschenen, afkomstig van een brede waaier aan merken. Toch is er eentje die de prijs van ‘schattigste multitool van het moment’ verdient en dat is de Gerber Crucial.

crucial-1
Compact maar wel voorzien van het broodnodige

Klein maar fijn, het is de meest compact mogelijke beschrijving die we aan de Gerber Crucial kunnen geven. Met net geen 14 centimeter in lengte kun je namelijk moeilijk gaan spreken van een grote knaap. Toch heeft hij zowat alles in huis op gebied van dagelijks en avontuurlijk gebruik. Een platte en zowel kruis schroevendraaier, een compact mes, een flesopener en een tang? Geef toe dat je hiermee al een flink stuk op weg raakt, in zelfs de meest diverse omstandigheden. 

Naast de compacte afmetingen speelt ook het gewicht hier een niet te onderschatten rol. 170 gram, vergelijkbaar met een klein zakmes, maakt de Crucial enorm draagbaar. De clip geeft het geheel een verfijnde en coole toets, weg van het militaristische van vele van hun collega’s. 

Aantrekkelijk voor de kleinsten onder ons

crucial-2
Leuk aan de rugzak

Waarom speelt dit allemaal een belangrijke rol in het verhaal van de Gerber Crucial? Het is het soort multitool dat het voor kinderen erg aantrekkelijk maakt. Ongeacht hoe hard we blijven volhouden aan ons stoere, volwassen imago zijn het onze kinderen die het binnenkort zullen overnemen. Dan kunnen we er ofwel voor kiezen om te volharden in de boosheid en iedere vorm van moderniteit te gaan weigeren of om de kaart van de evolutie te trekken. 

De Gerber Crucial vond zich zo een weg naar de backpack van onze jongste dochter, die maar wat graag aan de slag ging met haar “megacute” stukje gereedschap. Het was een gevoel dat ze absoluut niet had toen ik ze mijn Leatherman gaf. 

Een gadget voor influencers of de ideale springplank naar het betere werk? Onze keuze is alvast gemaakt.
De Gerber Crucial is verkrijgbaar bij de betere outdoor zaken en zal je ongeveer 50 euro kosten. (klik)