Wat als de Nazi’s hadden gewonnen?

castle-1
Amerika is het nieuwe Duitsland

Streamingdiensten, ze schieten als champignons uit de grond. Allen hebben ze wel een reden om de beste en meest onmisbare van de hoop te zijn en natuurlijk hangt aan alles een potig prijskaartje vast. Toen Amazon Prime Video wereldkundig werd gemaakt had dit een erg “been there done that” gevoel. Wat hadden ze meer dan een Netflix en waarom zou men in hemelsnaam NOG een abonnement erbij nemen? Wel, ze hadden 1 argument waarmee ze zowel vriend als vijand van de kaart hebben weten te blazen: The Man in the High Castle

realdealbanner
Real Deal Pawn Shop, de enige echte pawn shop in Belgie

Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik ergens wel op een of andere manier moet denken aan 1945. Ome Frits kreeg er een pandoering van formaat en dankzij de opofferingen van velen kunnen we ons vandaag de dag uitdossen met kledij die niet standaard van een hakenkruis is voorzien. Toch is het niet geheel ongewoon om stil te staan bij de optie dat het ook anders kon zijn gelopen. Wat als de Duitsers de oorlog hadden gewonnen? Wat als de Nazi’s hier plots de lakens konden uitdelen? Wat zou er dan van de wereld zijn geworden. 

Bingewatch alarm!

castle-2
Het hakenkruis is overal

Het is het onderwerp dat The Man in the High Castle aansnijdt op een heerlijke manier. Feit, er is een stevige dosis Hollywoodiaanse saus aan toegevoegd geweest maar het uitgangspunt is er wel. De Tweede Wereldoorlog kwam tot een einde nadat zowel Duitsland als Japan Amerika binnen vielen. Het Nazisme wordt de norm en het leven gaat voort. 4 seizoenen lang wordt de kijker meegezogen in een ronduit waanzinnig verhaal waar het geheel vaak dusdanig sterk in beeld wordt gebracht, dat je geen enkel probleem hebt om je voor te stellen dat dit ook daadwerkelijk kon gebeuren. De link met de actuele wereldpolitiek is dan ook nooit echt ver weg. 

Na 4 seizoenen kwam het verhaal tot een einde en eigenlijk zaten we stiekem te hopen dat er alsnog een vervolg zou gaan komen. We probeerden Amazon Prime Video voor Man in the High Castle en het wist ons ervan te overtuigen het abonnement te behouden. 

Wil je de reeks zien zonder nog een extra streamingdienst erbij te nemen? De serie is eveneens beschikbaar via Lockdown TV. (klik)