Het Mysterie, waar brouwels de norm zijn!

mysterie-1
Welkom in Het Mysterie

Heksen, volksspelen en bier! Neen, dit is geen stevige introductie van een sprookjesverhaal maar de beknopte beschrijving van Het Mysterie. Het café, weg genesteld in het West-Vlaamse Abele is de thuisbasis van dit allemaal en meer!

mysterie-2
Het voelt een beetje aan als thuiskomen

Sjoelen, trabollen en dit alles overgoten met een heerlijke sfeer van heksenbrouwsels en spreuken. Wie voor het eerst de deur van Het Mysterie opent, komt terecht in een volledig andere wereld. De tijd bleef er stil staan, een menukaart is er niet en de pintjes? Die zitten in een koelbak aan de voordeur. Lut, de cafébazin, heeft een aparte vorm van humor en de plaats is een mikmak van smaken en stijlen. 

Volksspelen en kokende potten!

mysterie-3
Geen nood aan batterijen om te spelen.

Toch is Het Mysterie een absolute must-go voor eender wie naar de hoppestreek komt. In een wereld waar iedereen zijn of haar uiterste best doet om zoveel mogelijk op een ander te gaan lijken, is het café van Lut een meer dan welgekomen verademing. De volksspelen, spelletjes waarvoor je noch smartphone noch batterij nodig hebt, zijn en blijven klassiekers. Je hoeft er onze tekst niet meteen voor te geloven, het volstaat om te kijken hoe volwassen mensen zich uitleven als kinderen wanneer ze een kegel of jeton in handen krijgen. 

mysterie-4
Lut: deeltijds cafébazin, deeltijds moderne heks

En de dame achter de toog? Lut zou je kunnen beschrijven als een heks en dan ook weer niet. We spreken natuurlijk niet over het soort takkewijf dat een heks kan zijn maar wel degelijk over iemand die in de potten roert en toverdrankjes brouwt. Goed, misschien is er hier een tikkeltje beeldspraak in verwerkt maar Lut is wel degelijk iemand die is begaan met mens en maatschappij, zij het op een abstracte manier. Een moderne heks dus

Zelfs al ben je niet te vinden voor de geneeskundige kracht van planten, zelfs al ben je geen liefhebber van de helende werking van stenen, dan nog is een bezoek aan Het Mysterie de moeite waard. Het is een café zoals een café moet zijn, zonder franjes en zonder attitude. 

Klik hier voor de routebeschrijving. (klik)
Klik hier voor de facebookpagina van Het Mysterie. (klik)