Jean-Paul is kapper en verzamelaar, of omgekeerd

Na maandenlang gesloten te zijn geweest kunnen kapsalons vanaf vandaag opnieuw de deuren openen. De coronapandemie maakte heel wat slachtoffers en ook onze verzorgde haarsnits moesten eraan geloven. Kappers en kapsters over het gehele land leggen afspraken vast aan een recordtempo en wie nu nog geen plaatsje heeft weten te verzilveren, gaat nog enkele weken op de tanden moeten bijten. Ook bij de meest bijzondere kapper van het land loopt het storm, al ligt hij er zelf niet zo heel erg wakker van. Jean-Paul, een kapper met ondertussen al meer dan 70 levensjaren op de teller, kan er prat op gaan dat hij het meest bizarre kapsalon van het land heeft. 

jean-paul-top
Zoek Jean-Paul tussen zijn unieke decor

Goed verborgen in Komen-Waasten, pal tegen de Franse grens aan, loop je er zo aan voorbij als je niet oplet. Of je stapt er voor de volledig verkeerde dingen binnen, dat kan ook. Het kapsalon van Jean-Paul ziet er dan ook uit als heel wat dingen, behalve een plaats waar je je haren kan laten knippen. Is het een drogisterij of toch eerder een brocantewinkel? Het is niet uitzonderlijk dat verbaasde blikken door de voordeur stappen, wanneer ze tot de vaststelling komen dat ze niet in een kringloopwinkel terecht zijn gekomen maar in een rasecht salon. 

Kapsalon, brocante of kringloopwinkel?

jean-paul-1
Stress? Dat haalde hij eeuwen geleden uit zijn woordenboek

Van blitse TV’s aan de muren is geen sprake en ook voor de laatste nieuwe hypes moet je er ook niet zijn. Toch is het kapsalon van Jean-Claude een bezoekje waard. De man verzamelt al jaar en dag prullaria, niet omdat het visueel klopt maar gewoon omdat het mooi is. De shampoo staat er naast een puzzel uit lang vervlogen tijden en de föhn moest plaats ruimen voor een aantal zonnebrillen die 40 jaar geleden furore maakten. Zijn living? Die staat gewoon in zijn zaak omdat Jean-Paul er toch het gros van zijn dagen spendeert. Waarom moeilijk doen als het eenvoudig ook kan. 

Feit, voor een insta-worthy coupe moet je Jean-Paul niet lastigvallen maar toch is je haren laten knippen op deze unieke plek een absolute must-do voor iedereen die houdt van aparte dingen in het leven. Het is het soort plaats dat al jaar en dag onder de radar blijft, een radar die Jean-Paul vast wel in zijn zaak zou zetten moest hij er ooit eentje op de kop kunnen tikken.

Jean-Paul is terug te vinden in de Vestingstraat in Komen, waar je zelfs met de Google Maps coördinaten nog steeds je best gaat moeten doen om het te vinden. (klik)