Revolut, de revolutie voor je geld?

revolut-top
Revolut, de perfecte bank voor digital nomads?

Je hebt dus de stap gezet naar een leven als digital nomad? Dan moet je hier en daar nog een en ander gaan regelen natuurlijk. Los van de administratieve kant van de zaken is een degelijke en vooral bruikbare bankrekening een absolute must. Je koos voor een leven zonder grenzen, een loopbaan in totale vrijheid en on the road dus moet je bank dat ook weerspiegelen. Neem het van ons aan: het is een zoektocht die allesbehalve evident is. Het aanbod is enorm, de beloftes talrijk en de teleurstellingen nog talrijker. Onze queeste bracht ons tot bij Revolut en we moeten toegeven dat we heel erg misschien wel ons hart hebben verloren. 

Revo-wat?

Revolut is een online bank, met origines in Litouwen en ondertussen ook een stevig kantoor in Engeland. De sleutel van hun succes was en is nog steeds de volledig digitale interactie. Alles valt te regelen met de app op je telefoon (werken in the cloud is gewoon cruciaal als je vlot en zonder zorgen on the road wil blijven) en dankzij de speciale ‘junior’ functie kun je met 1 eenvoudige klik een rekening voor je kinderen openen. Allemaal leuk en wel natuurlijk, al waren het vooral 2 specifieke mogelijkheden die onze aandacht trokken. 

 

revolut-1
De stijlvolle bankkaarten maken het geheel ‘af’

Revolut heeft van in het begin de kaart getrokken van het “internationale”. De nieuwe, moderne mens is een wereldburger en reist de planeet rond (toch buiten coronaperiodes). Binnen de Europese unie kunnen we betalen met euro’s en is onze huis-tuin-keuken rekening meer dan voldoende. Voor wie buiten die grenzen reist, liggen de kaarten dan weer anders op tafel. Werken met vreemde valuta’s staat gelijk aan waanzinnige kosten en die ene koffie op een Turks terras wordt zo wel een erg duur drankje. Revolut zorgt ervoor dat die kosten gereduceerd worden zodat je aan normale rates kunt blijven verder werken. Ook voor freelancers die met buitenlandse klanten werken kunnen op die manier met eenvoud hun betalingen beheren, zonder kopzorgen over omrekeningen. Daarnaast bieden hun rekeningen ook een volledige support voor cryptomunten. Bitcoins kopen, verkopen en beheren kun je dus gewoon met 1 en dezelfde rekening. 

Digitale evolutie vs Belgische argwaan

Het gebruiksgemak en vooral de digital way of things spreekt ons erg aan, daar hoeven we niet dom over te doen. Ook de verschillende veiligheidsmaatregelen die werden ingebouwd getuigen van een toekomstvisie waar de reguliere banken een voorbeeld aan kunnen nemen.  Toch komt Revolut met 1 grote downside, vooral voor wie zijn of haar bankzaken met Belgen regelt. 

revolut-2
Met de junior functie kunnen de kids ook leren een rekening beheren.

2 letters, meer is er niet nodig om de erg traditioneel ingestelde Belgen volledig te laten doorslaan. Met je Revolut rekening komt natuurlijk ook een IBAN, zonder zou je trouwens weinig kunnen doen. In tegenstelling tot de nummers die je van Belgische instellingen krijgt, beginnen die van deze online bank met een LT. Stuur die door naar klanten en je krijgt geheid fronsende wenkbrauwen terug, in het slechtste geval denken ze meteen dat ze met een of andere oplichter te maken hebben. Hoewel de rekening perfect op je naam staat, hoewel Revolut een bank is die een Europese banklicentie heeft gekregen en hoewel men er buiten de landsgrenzen niet echt wakker van ligt, is het voor Belgen blijkbaar een soort van ondoordringbare barrière. Voor freelancers is het dan ook uitermate belangrijk om goede relaties met je klanten te onderhouden, vooral als je een eerste opdracht nog moet gaan uitvoeren. Werken met digitale platformen zoals Vinted, Upwork of zelfs Linkedin is dan weer geen enkel probleem. 

Wij zijn alvast overtuigd en zullen het zeker niet nalaten het woord te verkondigen. Het zelf ook proberen? Klik dan hier! (jawel, een referral, hoe durven we)