Je zaklamp is meer dan alleen maar een lichtbron

zaklamp-1
Wokers zijn mensen die permanent beledigd zijn.

Dat de mensheid gedoemd is om te verdwijnen, is de afgelopen maanden meer dan ooit duidelijk geworden. We haten onze buren meer dan ooit, wie onze meningen niet deelt moet sterven en de woke-generatie neemt het roer in handen. Iedereen voelt zich permanent en over zowat alles beledigd en eender welke vorm van emotie wordt online gewoon gesloopt door een nieuw soort van heldere geesten. Dat we een zombie apocalypse niet zouden overleven, daar schreven we al over maar wat als het niet eens zo ver niet zou komen? Wat als er plots een revolutie uitbreekt en we elkaar te lijf gaan? Dan kun je godzijdank nog steeds rekenen op je zaklamp

Feit, de intro van dit schrijfsel is misschien net dat tikkeltje overdreven en het zal (hopelijk) nooit tot een dergelijk scenario komen. Trouwens, één van de voornaamste eigenschappen van de wokers is dat ze zich voornamelijk voortbewegen op het internet en de directe confrontatie meestal schuwen. Toch is het van belang om je ten allen tijde te kunnen verdedigen. De realiteit is dat we nu eenmaal leven in een maatschappij die bol staat van de frustratie, wat door de coronacrisis enkel maar is toegenomen, waar conflicten altijd op de loer liggen.

Ook kinderen kunnen het maar beter meteen leren

zaklamp-1
Snelle en eenvoudige technieken die je heel wat leed kunnen besparen

Het goede nieuws is dat we onze kinderen al van kleins af aan enkele basisregels mee kunnen geven en je hebt er niet eens een mes voor nodig. Je zaklamp is meer dan voldoende! Modellen met een geribde kop of onderkant zijn niet alleen prima om donkere ruimtes op te lichten, maar ook om eventuele aanvallers op andere gedachten te brengen. Door de kinderen aan te leren waar pijn- en drukpunten liggen, kunnen ze met hun lamp dus ook mensen met minder goede bedoelingen op andere gedachten brengen. Het maakt niet uit hoe groot of gespierd je tegenstander is, met enkele tikken van je zaklamp laat hij of zij meteen los!

Vanzelfsprekend is het niet OK om je kinderen zomaar te leren hoe ze een robbertje moeten vechten. De kern van alles is dat we nog steeds spreken over een verdediging en niet over een aanval. Maak hen dan ook wegwijs in de verschillende stappen waarmee je een conflict kunt beëindigen.

De vuistregels

zaklamp-2
Groot of niet, afstand zal hij houden!

1) Een vermeden gevecht is een gewonnen gevecht.

2) Waarschuw eerst en maak duidelijk dat je niet op een confrontatie uit bent.

3) Duw je agressor van je weg en zorg voor een afstand die langer is dan een armlengte, zo blijf je buiten de agressiezone (de zone waarin je meppen kan krijgen).

lamp-top
Een specifieke vorm met een erg specifieke functie

4) Enkel wanneer de agressor blijft aanvallen, gebruik je je lamp. Sla snel en vooral hard op plaatsen zoals de schouders, de slaap, de knieen, de polsen, de plexus of eender welke plaats op het lichaam dat kan plooien. De specifieke vorm van de lamp gaat voor een direct pijngevoel zorgen en indien goed geplaatst kan het zelfs botten breken. Ga niet voor een rondje boksen maar ga voor de snelle en efficiënte manier. Wanneer je agressor zijn grip lost, heb je meer dan voldoende tijd om te vluchten. Enkel in stripverhalen en films is vluchten van geweld laf, in de realiteit is het de techniek die je vooral gezond houdt. 

Op zoek naar een degelijke lamp die je steeds uit de nood kan helpen? Klik dan vooral ook hier!