Catch, alles voor de show

catch-top
Een headlock, show maar dan wel pijnlijke show

Triple H, Hulk Hogan of The Big Show? Het zijn namen die ronken in de oren van iedere wrestlingfan wereldwijd! Spierbundels die in kleurrijke outfits over de ring vliegen alsof ze ballet dansen met enkele muilperen die de tutu’s vervangen. We weten ondertussen allemaal wel dat het hier gaat om show, een spektakel dat erop is gericht de toeschouwers te entertainen. Alles is in scène gezet, het is allemaal nepper dan de borsten van Lolo Ferrari maar toch … Of het nu fake is of niet, wanneer ze van meters hoog naar beneden storten in een of andere duplex, dan is die val echt. De impact op elkaars lijf is ook echt en de capriolen die kolossen van 100 kilogram en meer uitvoeren doen op zijn minst de wenkbrauwen fronsen. Hoe echt is ‘catch’ nu eigenlijk en net hoe hard vechten die kerels met elkaar? Blijkt dat we het antwoord erg dicht bij huis kunnen vinden.

leatherman-banner
Leatherman – right tool for the right job
Extreem West-Vlaanderen - Catch - CL1 - foto2 - en dus als je daar drukt doet het extra pijn
Onderwerp of ervaar een wereld van pijn!

In een goed verborgen opslagplaats, gesitueerd in het West-Vlaamse Torhout, weerklinken wekelijks de bel en het onophoudelijke geschreeuw van mensen die pijn lijden. Het is de thuisbasis van de Cobra Wrestling Association. Jawel, een stukje WWE in België, voorzien van alle toeters en bellen. Er is de ring, die een prominente plaats heeft gekregen middenin de zaal. Je hebt de stoelen, de backstage en dan heb je natuurlijk de bizarre kostuums en al even aparte namen. Black Cobra of Psycho Dragon? Jawel, ze zijn er allemaal van de partij en het zijn niet bepaald koorknaapjes. 

De pijn? Die is echter dan echt

Ze springen in de touwen alsof hun benen van veren zijn gemaakt en met de voeten vooruit vallen maakt deel uit van hun dagelijkse bezigheden. Ze introduceerden me in de wondere wereld van het showworstelen, waar we het antwoord zoeken op de vraag der vragen: doet het pijn?

Deze reportage werd gemaakt in opdracht van de Krant van West-Vlaanderen. Het volledige artikel is hier terug te vinden. (klik)
Het geheel verliep volgens de toen actuele coronamaatregelen.
Het zelf ook proberen? De Cobra Wrestling Association is hier terug te vinden. (klik)