Lifestraw Go: niet tacticool maar sterven van de dorst is dat ook niet

lifestraw-top
Lifestraw Go, een fles met levensreddend potentieel

Wie enigszins probeert te genieten van het outdoor gebeuren zonder afhankelijk te zijn van externe factoren kent ongetwijfeld de regel van 3. 3 uren is je overlevingskans wanneer je moet overnachten in gruwelijke omstandigheden zonder schutting, 3 dagen is je overlevingskans zonder water en 3 weken kun je dan weer doortrekken zonder eten. Samengevat is zonder eten vallen iets wat je kunt gaan overbruggen, zonder water of een onderdak zijn je overlevingskansen nihil. Het vinden van een plaats waar je schutting kunt zoeken gaan we vandaag niet behandelen, het water aspect dan weer wel. Maak kennis met de Lifestraw Go.

olight-banner
Olight – don’t settle for less

Een gadget voor de ene, iets voor losers voor de andere maar als puntje bij paaltje komt maakt de Lifestraw wel het verschil tussen sterven door uitdroging of lang genoeg overleven om hulp te zoeken. Geen nood om je water te gaan koken alvorens je het drinkt of om een commando-achtige waterinstallatie te maken, je verzamelt het water dat je kan vinden en via de ingebouwde filter is het perfect OK om te gaan drinken.

lifestraw-2
Gewoon vullen en klaar …

De fles en ingebouwde filter halen meer dan 99,9% van alle microbes en microvuiligheid uit het water en houdt het zo ongeveer 4000 liter vol. Het gebruik ervan is poepsimpel: je vult de fles en de filter doet de rest. OK, ik geef het graag toen, de Lifestraw Go heeft het rambo gehalte van een natte dweil en dus zal je er waarschijnlijk maar erg weinig indruk mee kunnen maken. Sterven van de dorst is dan ook niet bepaald iets waarmee je scoort bij de andere sexe. 

Levensreddend en solidair

Lifestraw is een autoriteit op gebied van compacte waterzuivering, alleen hebben ze zich nooit toegespitst op de wereld van het outdoor gebeuren. Hun missie was initieel om bepaalde werelddelen van drinkbaar water te voorzien, een opdracht die moeilijker bleek dan ze hadden gedacht. Door hun expertise en technologie te verfijnen naar de particuliere wereld, werd drinkbaar water plots weer belangrijk. Per verkocht product van Lifestraw gaat dan ook een deel van de opbrengst naar grotere installaties, op moeilijker te bereiken plaatsen. 

lifestraw-1
Eender welk water wordt drinkbaar

Voor hen die nog niet overtuigd zijn dat water, vooral proper water een levensnoodzakelijkheid is, kunnen we niets anders dan ‘probeer het eens’ aan te bevelen. Vervuild water is in heel wat gevallen met het blote oog niet te zien. Een kabbelend beekje of azuurblauwe plassen zien er dan misschien wel super uit, ze kunnen verzadigd zijn van bacteriën die een heuse lockdownparty in je darmen zullen houden. Je zal dan misschien wel niet sterven van de dorst maar de diarree die je eraan zult overhouden gaat je slopen

De Lifestraw Go vormt een schitterend alternatief voor de meer brute manieren om water te verzamelen en je kunt hem zelfs in je rugzak kwijt.
De filterende drinkfles is verkrijgbaar op de site van de fabrikant zelf of via een resem aan bekende avonturenwinkels.