Home Alone, de film die niemand wil zien maar overal te zien is

home-alone-top
Je moet onder een steen hebben geleefd om het verhaal niet te kennen;

JAJ! We zitten eens te meer in volle feestperiode en dat brengt, zelfs buiten coronatijden om, altijd zekerheden met zich mee. Het obligatoire geblaat van Mariah Carey, het vriendelijk doen tegen gigantisch irritante mensen die je maar eens te jaar ziet en jawel, de zoveelste keer Home Alone op TV. Voor borelingen of jonge rekels die nog enige waarde hechten aan de beeldbuis, is het kijken naar de platgespeelde film nieuw en verfrissend. Voor mensen van 40+ staat het gelijk aan het kijken naar iets wat tenenkrommend traag voorbij komt. De mensen van het Vsauce team delen onze mening (of niet, maar laat ons voor het gemak er even vanuit gaan dat het wel zo is) en besloten dan maar om de boobytraps van Kevin onder de loep te nemen. Wat blijkt? Mocht Home Alone enige vorm van realisme bevatten, dan is de film na 30 minuten al afgelopen en ligt Kevin in het ziekenhuis. 

home-alone-1
Incomiiiiinnggggg!

Neen ik ben geen Grinch-achtig type en neen, ik haat de kerstsfeer niet maar laat ons nu gewoon eerlijk toegeven dat Home Alone ver over de houdbaarheidsdatum is. We weten het al, Kevin blijft achter, legt overal vallen in huis om inbrekers te slim af te zijn en redt de boel met zijn ingeniositeit. Als kind van de jaren 80 denk ik dat ik genoeg heb geleden om nu het recht te hebben de nodige kritiek te hebben op de inspiratieloze programmatie van de voornaamste zenders. 

Hier vallen doden!

Terug naar die vallen dus, die het leven van het stelende duo onmogelijk maken. Ik dacht altijd al dat ik heus niet de enige kon zijn die meer aandacht had naar de haalbaarheid van de constructies dan het film-effect. De rekels van Vsauce bouwden de woning van Kevin na en gingen aan de slag met de valkuilen die in de film werden gebruikt. We laten jullie de resultaten zelf ontdekken maar als we een klein tipje van de sluier mogen oplichten .. Kevin trekt met zware brandwonden naar het ziekenhuis en de kans dat de inbrekers het overleven? Die is minimaal.