Branson, miljardair en grapjas

branson-top
Grappige jongens, die miljardairs!

Wie ondertussen Richard Branson niet kent, leefde de afgelopen decennia onder een steen. De miljardair en eigenaar van het Virgin merk is een buitenbeentje in de wereld van de steenrijke aardbewoners. Net zoals Elon Musk is ook Branson volop bezig met het ontwikkelen van commercieel ruimteverkeer. Beide fortuinen racen nek aan nek om de eerste toeristen de ruimte in te krijgen, al heeft Branson wel heel wat voorsprong op gebied van space exploration. Zo was er die keer in 1989 dat hij met zijn UFO over London trok. 

olight-banner
Olight – don’t settle for less
branson-1
Vandaag de dag ondenkbaar, toen angstaanjagend.

1 april 1989, om 5 uur ‘s morgens ontsteekt de tycoon de branders van zijn Virgin luchtballon. In het grootste geheim had hij zijn ballon voorzien van een nieuw kleedje. Vanaf heden zou het ding het luchtruim niet langer onveilig maken in de typische ballon-vorm maar als UFO. Branson had (en heeft het nog altijd trouwens) het wel voor een 1-aprilgrap van formaat en hij vond dit hilarisch. Meer nog, aan boord van zijn nieuwe UFO (die de toepasselijke naam van Virgin Galactic Airways kreeg) had hij zelfs een dwerg mee die hij in een alien kostuum had gehesen. 

Hilarisch, al deelde de politie die mening niet

branson-2
Het werd geen ochtendspits zoals normaal

Eenmaal de wind goed zat, dreef de enorme vliegende schotel richting Londen over één van de drukste autosnelwegen van het land. De automobilisten die er in de ochtendspits vast stonden beleefden er de schrik van hun leven. Verschillende nieuwsbronnen lieten zelfs weten dat honderden chauffeurs hun auto’s achter hadden gelaten en de vlucht hadden genomen. 

Branson zelf liet het niet aan zijn hart komen en genoot volop van de hysterie die er honderden meters onder zijn voeten heerste. De politie vond het dan weer heel wat minder grappig en wachtte de UFO en zijn beide buitenaardse wezens op bij de landing, waarop ze meteen werden aangehouden. 

Vandaag de dag lijkt het onwezenlijk dat dergelijke grap voor dergelijke taferelen zou kunnen zorgen. Dankzij het internet en de sociale media hebben we een wereldbeeld dat heel wat breder is dan in de roaring 80’s (alhoewel) maar toen was dit een stunt van een ongezien formaat. Tot op heden zijn er slechts weinigen die erin zijn geslaagd de 1-aprilgrap van Branson te gaan evenaren, al twijfelt natuurlijk niemand eraan dat de kapitaalkrachtigen van de planeet het jaarlijks wel blijven proberen.