Schoot het leger een UFO uit de lucht boven Magé?

magé-1
Een daadwerkelijke crash of een ongeval in de doofpot?

2020 wordt waarschijnlijk een topjaar voor UFO spotters. Tot op heden zijn er in België al evenveel meldingen gemaakt als in het volledige jaar 2019. De lockdown die volgde op de coronacrisis zal daar waarschijnlijk wel mee te maken hebben al is het toch een merkwaardige stijging. In Brazilië blijft het dan weer niet bij meldingen alleen. Daar zou, volgens obscure online media, een UFO zijn neergestort.

Op 14 mei gingen verschillende sociale media in de regio van Rio de Janeiro in overdrive. Boven Magé, een kleine stad net buiten Rio, werden verschillende onverklaarbare lichtbundels opgemerkt in de lucht. In deze hoogdagen van de mobiele telefonie werd natuurlijk duchtig gefilmd en er verschenen videos bij de vleet op Twitter en Facebook.

 

Leuk is het wel, echt uniek is het dan weer niet. Van tijd tot tijd verschijnen onverklaarbare fenomenen in de lucht en worden ze massaal gefilmd. Wat de situatie in Magé zo bijzonder maakt is dat het Braziliaanse leger nagenoeg meteen is tussen gekomen en volgens getuigen zelfs zo een ‘object’ uit de lucht heeft geschoten. Als kers op de taart ontwaakten de inwoners van Magé in een afgesloten stad, onder controle van het 32ste infanterie bataillon. Op verschillende video’s zijn duidelijk geweerschoten te horen in de onherbergzame streek rond de stad, wat enkel maar bijdraagt aan het mysterie. 

Gaat het om een militair ongeval dat de overheid probeert te minimaliseren of kwam hier daadwerkelijk iets uit de lucht gevallen? Voor heel wat Brazilianen wordt dat DE vraag van 2020.