Edrive is de onmisbare tool voor de betere aperitief

edrive-10
Even de beentjes strekkken

De buitenlucht is gezond en vooral in deze tijden wordt iedereen gemotiveerd om zoveel mogelijk van die buitenlucht te gaan genieten. Meer nog, het is één van de weinige dingen die zelfs onder de meest strenge lockdown voorwaarden nooit verboden is geweest. Indien je geen wandelaar noch fietser bent maar je toch een lichte bries doorheen je haren wil gaan voelen, dan is de Edrive mini scooter misschien wel helemaal je ding. 

Elektrische mobiliteit is trouwens helemaal in. Benzinevreters zijn duur geworden en zelfs wanneer ze stil staan, blijven ze geld kosten. Daarnaast is de grote ecologische discussie nog steeds gaande. Samengevat: het is absoluut niet fout om je van een paar wielen op batterijen te voorzien. Of het nu gaat om een eenvoudige en rustgevende rondrit of je toch eerder opteert om er je boodschappen mee te doen, een paar aangedreven wielen onder de kont maakt het allemaal pakken eenvoudiger. 

Elektrisch is hipper dan ooit

edrive-8
Een kleurtje voor ieders smaak

De elektrische fiets kennen we ondertussen allemaal maar helaas zijn er nog steeds legio redenen waarom zo een ‘velo op batterijen’ niet meteen je ding is. Je hebt mensen die te kampen hebben met lichamelijke issues, je hebt mensen die geen plaats hebben om de e-bike te stockeren en dan heb je natuurlijk ook mensen die helemaal geen zin hebben om te trappen. Wat het argument ook is, de Edrive Mini Scooter biedt een oplossing, zelfs al heb je geen problemen.

edrive-9
Schijfremmen en vering? Comfortabel en veilig!

Qua technische specs kunnen we redelijk rechtuit zijn. De motor propulseert je met gemak tot een snelheid van 25km/hr (dat lijkt weinig maar geloof me vrij dat het best wel goed vooruit gaat) en de geïntegreerde batterij van 10Ah duwt zelfs een kolos als ikzelf tot 30 kilometer ver. De vering en de geinige banden zorgen ervoor dat dit allemaal op een erg comfortabele manier kan en het zijn specificaties die volstaan voor zowat iedere dagelijkse toepassing.  Met een gewicht van iets meer dan 20kg en een stuurstang die ingeplooid kan worden, is hij perfect weg te moffelen in elke garage, appartement of kan hij probleemloos mee op de trein. 

Wat nu echt van tel is!

edrive-7
Apero-time wordt net iets leuker

Dit is natuurlijk allemaal leuk maar laat ons nu ook meteen maar tot de kern komen. Dit ding is gewoon fun! We kregen van Edrive een set Mini scooters mee tijdens de zomermaanden en konden die met gemak in onze camper kwijt (waarom de camper? Lees er even het verhaal van onze Tour de Monopoly op na). Na een lange dag wandelen en van plek naar plek rijden, is wandelen of fietsen het laatste waar we nog mee bezig waren. Onze geesten waren reeds lang verkocht aan het moment waarop de aperitief boven zou worden gehaald. Helaas bieden heel wat slaapplekken voor camping cars niet meteen een romantisch uitzicht. Sommigen staan zelfs garant voor zicht op beton en vuil urinoir. We staken een flesje wijn in een rugzak, plaatsten onze hipste zonnebril op de neus en haalden beide mini scooters boven. Heerlijk en vooral rustig cruisen tot we aan het geschikte plekje kwamen om te kunnen genieten van een lekker glas met een zon die stilaan aan de horizon verdween. Well done Edrive, well done!

Het zelf ook allemaal eens proberen? Alle gegevens zijn terug te vinden op de site van Edrive en ze bieden, naast koopmogelijkheden, ook de optie om te huren aan.