De Pebble Explorer, klein en toch heel erg groots

Een eenvoudige wandeling doorheen de Vlaamse Ardennen of een verfrissende fietstocht doorheen de Waalse variant draait vaak (of toch voor ons) uit in een scherper avontuur wanneer je alles overgiet met een snuifje ‘off-grid’. Van een microavontuur tot een meerdaagse tocht waarbij je de strijd levert tegen de elementen en tegen jezelf zonder hulp van buitenaf, het doet onze motor draaien … totdat de batterijen het begeven natuurlijk. Laat dat nu net het argument zijn waar de Veho Pebble Explorer maar al te graag zijn tanden in zet .

pebble-1
Leuke gear vreet natuurlijk wel wat batterijen

De drang om grenzen te verleggen zowel lichamelijk als mentaal en het gevoel om ergens te komen waar schijnbaar nog niemand is geweest drijft menig avonturier verder en verder van de bewoonde wereld. Die bewoonde wereld blijft natuurlijk graag in contact met je, mocht het ergens grondig fout lopen. GSM’s, smartphones en zelfs noodbakens zijn de zaken die meer en meer hun weg naar de rugzak vinden maar die dingen vreten natuurlijk stroom als geen ander.  Niet alleen die zaken maar ook speeltjes zoals hoofdlampen, GPS en zelfs een GoPro (want we tonen natuurlijk maar al te graag wat we hebben uitgestoken aan vrienden en familie) slurpen energie dat het een lieve lust is. Met de Pebble Explorer, een powerbank (externe batterij als het ware) met coole naam, ga je misschien geen maanden overleven maar je raakt er alvast heelhuids mee thuis.

realdealbanner
Real Deal Pawn Shop, de enige echte pawn shop in Belgie
pebble-2
Hoera! Het past in de kleine fietstas

De Pebble explorer, eenmaal volgeladen (iets wat niet eens zo heel erg traag ging), geeft je een lading van 8400mA en krijgt ook niet echt meteen te kampen met verlies. Van zodra we de powerbank in handen kregen waren we verrast over het compacte formaat en de stevige uitvoering. Driewerf hoera, het ding paste zelfs perfect in de fietstas aan de bovenbuis. Met zijn +/- 200 gram is hij voorzien van een mooi design, een usb 2.0 micro B ingang, 2 Usb-poorten een stevige, mooi ingewerkte drukknop en een led schermpje met blauwe indicator. De drukknop heeft slechts 1 functie: tonen net hoeveel power je nog in handen hebt. Tijdens onze MTB trip afgelopen weekend konden wij onze toestellen tot wel 2 keer herladen, wat dan meteen ook het cijfer 8400 in concrete voorbeelden omzet.

Het ding kan wel tegen een stootje

De Pebble Explorer ziet er ‘avontuurachtig’ uit maar is ook daadwerkelijk robuust. Tijdens een van onze super moves op de fiets kwam het ding genadeloos hard op de grond terecht. (per ongeluk, true story) Met uitzondering van enkele krasjes en een deuk in ons ego bleef de powerbank wel werken.

Moet je de Pebble Explorer dan ook absoluut zeker in huis halen? Daar kunnen we niet meteen op antwoorden. Er zullen altijd wel momenten zijn waarop het excuus “jamaar schat, ik had even geen batterij meer voor mijn smartphone” uiterst bruikbaar is. Ga die dan nog maar eens uitrollen wanneer je ega weet dat je zo een powerbank mee hebt. 

Meer info over de Veho Pebble Explorer en een lijst met verkooppunten zijn hier terug te vinden. (klik)
(Deze review werd ingezonden door onze lezer Hizkia.)