Esbit: het verschil tussen koken of sterven van de honger

esbit-2
Past op eender welk vuurtje

Het is zonder twijfel een van de meest ondergewaardeerde voorwerpen die je op je hike mee kunt nemen. Het is niet sexy, het is niet stoer maar het is even vitaal als een mes of drinkbaar water. Een kookpot helpt er mee voor zorgen dat je niet sterft van de honger of van een infectie na het eten van rauw voedsel. Met de Esbit Steel Pot heb je meteen een compacte alleskunner mee, zonder dat je tonnen gewicht mee dient te zeulen.

Het heeft natuurlijk wat weg van een avontuurlijke Hollywood film of een reportage over een of andere elite eenheid van het leger. Met je mes een wurgslang overmeesteren om daarna de kop af te bijten en het bloed te gaan opdrinken. De realiteit is dat we, wanneer de nood hoog is, waarschijnlijk sneller gaan sterven van de honger dan door het worstelen met een slang (mocht je die in de Belgische Ardennen al vinden). Niettemin is eten en vooral voldoende en correct eten noodzakelijk, wil je blijven functioneren in de wildernis. 

Bij gebrek aan wurgslangen kun je je voedsel ook gewoon koken

esbit-3
Een compacte alleskunner

In bepaalde gevallen kan rauw voedsel heel waardevol zijn maar een degelijke maaltijd, al was het maar om ziektes te vermijden, wordt het best van al gekookt. Wie denkt aan koken denkt meteen ook aan een complete keuken, een keuken die in je rugzak mee de wildernis in moet. De kunst is dan ook om te zoeken naar iets wat compact genoeg is om niet hinderlijk te zijn maar ook solide genoeg om nuttig te zijn. 

leatherman-banner
Leatherman – right tool for the right job
esbit-4
Op ieder potje past een dekseltje, ook bij Esbit

Esbit biedt een ideale en pasklare oplossing met de Steel Pot PT625ST (what’s in a name). Met een diameter van 110mm kun je hem bezwaarlijk groot noemen, toch past er voldoende in (625ml om precies te zijn) om een volwaardige maaltijd klaar te maken. De diameter is ook zo voorzien dat de Steel Pot probleemloos past op campingvuurtjes of kleine kookplekjes. De handvaten kunnen worden geplooid zodat het geheel past in zowat iedere rugzak of tas. 

Met de Steel Pot zal je waarschijnlijk niet kunnen scoren bij de ladies op Tinder maar wanneer je sterft van de honger kun je dat evenmin.
De Esbit Steel Pot is verkrijgbaar bij je favoriete outdoor-speciaalzaak.