Who needs money when you have à beard? Het is een spreuk die steeds vaker terug te vinden is en terecht! Een baard is zowat de visualisering van je testosteron-gehalte en ik kan me persoonlijk niet eens voorstellen GEEN baard te hebben.Maar als avonturier en outdoor mens word ik wel steevast geconfronteerd met 1 heikel punt: het onderhoud. Maak kennis met een onmisbaar stukje uit mijn adventure-beard-kit.

blondepil-beard-oil
Blondépil beard oil.

Misschien meteen eerst maar een clichébeeld uit de wereld helpen: ik had al een baard van nog voor het een hipster-achtig iets werd. Sedert ik oud genoeg was om te kijken naar al het moois de wereld te bieden had, is mijn gezichtsbeharing er geweest. Gestart met een sikje (we maken allemaal fouten als we jong zijn), gestaag gegroeid naar een volle en korte baard tot het punt waar we nu aangekomen zijn. Een weelderige en uiterst mannelijke bos siert mijn kin, tot ieders tevredenheid. (wie niet tevreden is, is sowieso fout)

Maar met de komst van lokken, die wat aan de manen van een leeuw doen denken, werd ik ook geconfronteerd met de allermoeilijkste vraag waarmee een man kan worstelen: hoe onderhoud ik dit alles? Jawel, online zijn er allerlei tutorials terug te vinden, maar die vertrekken allemaal vanuit het standpunt dat je 20 uren per dag in de badkamer doorbrengt. Ronduit bullshit (pardon my French) dus en compleet nutteloos in mijn geval. Het leven wordt buiten geleefd, ik heb per dag exact 15 minuten tijd om ervoor te zorgen dat mijn hygiëne op punt is (want stinken is nu ook niet echt mannelijk) en in die 15 minuten zit het onderhoud van de baard ook inbegrepen.

We mogen dan al vaak in de meest godvergeten gaten zitten ploeteren, de baard ziet er altijd goed uit.

Dat onderhoud is van vitaal belang. Een baard die je niet onderhoudt is niet alleen een vergaarbak van allerlei smeerlapperij, hij wordt ook zo droog als een goedkope borstel. Mijn vrouw, DE knapste vrouw ter wereld, verdient het om in de armen van een rasechte beer te vallen, maar dan wel eentje met zacht haar.
DE oplossing hiervoor bestaat in het gebruik van baardolie, beard oil mocht je de hippe Engelse term willen gebruiken. Wassen, borstelen, olie erin, opnieuw borstelen en je baard is terug zo zacht als dons.

Standaard, in mijn avonturen-maintenance-kit, zit een flesje baardolie van Blondépil pour homme. Jawel, in het Frans, want Blondépil is een 100% Frans merk. We kunnen heerlijk communautair gaan kibbelen of we kunnen gewoon aanvaarden dat dit best wel degelijke olie is, in een plane-proof-flesje zit en nog eens lekker ruikt ook.

We mogen dan al vaak in de meest godvergeten gaten zitten ploeteren, de baard ziet er altijd goed uit.
De baardolie van Blondépil is verkrijgbaar in de betere handel of via hun eigen website. (klik)