De Backbone doet wat moet

homey-backbone
Een ideale outdoor partner

Met een lockdown achter de rug proberen we met z’n allen zoveel mogelijk te gaan genieten van de buitenlucht. Een survivaltrip doorheen de wilde natuur van de Ardennen kan dan ook niet ontbreken in de vakantieplannen en wie denkt aan ‘outdoor’ denkt meteen aan ‘mes’. Het mes is en blijft het meest onmisbare stuk gereedschap die we met ons kunnen meedragen, zelfs al ga je geen everzwijn te lijf. Je hebt zakmessen die geschikt zijn voor dagelijks gebruik en dan heb je modellen die specifiek op het leven daarbuiten zijn gericht. Met ‘Backbone K5’ brengt Homey’s net dat op de markt: de ruggengraat van je outdoor avontuur.

homey-backbone
Een mes moet vooral nuttig zijn

Messen die mooi zijn, zijn 1 ding maar exemplaren die wel degelijk nuttig zijn een compleet ander verhaal. Wie het buitenleven gaat opzoeken en al graag eens buiten de lijntjes kleurt, heeft geen nood aan een fancy mes maar aan een product dat nooit gaat falen wanneer nodig. Het is meteen duidelijk dat, wanneer je de Backbone vast neemt, dat je hier te maken hebt met een regelrecht stuk gereedschap. Het heft ligt goed in handen en dankzij het inlegstuk met ribbed motief, blijft het zelfs onder vochtige omstandigheden en met handschoenen aan werkbaar. Het lemmet is dan weer voorzien van een stoere zwarte coating en een ribbed basis. Ook het grovere werk zal hierdoor niet meteen een probleem vormen. 

leatherman-banner
Leatherman – right tool for the right job
homey-backbone
Maar het oog wil ook wel wat

Met een gewicht van 100 gram voelt de Backbone voldoende zwaar aan om eenvoudig in gebruik te zijn maar toch niet te zwaar om als log te kunnen worden bestempeld. Dankzij de totale lengte van 19cm kunnen ook de grote handen hiermee uit de voeten. Wat misschien wel opvalt is de geringe dikte van het geheel. Samengeplooid is de Backbone best wel discreet en past hij probleemloos in de broekzak. Alleen voelt het erg licht aan wanneer je met handschoenen aan het werk bent. Can’t have it all natuurlijk. 

De Homey’s Backbone K5 is beschikbaar bij de betere outdoor retailer en vertrekt voor een prijs van gemiddeld net geen 30 euro. (klik)