Lumberjacks, want een bijl is het antwoord op alles

bijlwerpen-foto7-awesomeness
Gooi die stress van je af

Driewerf hoera! We mogen opnieuw buiten komen! Mocht iemand in een verre (of nabije) toekomst per toeval nog op dit artikel botsen, weet dan dat de volledige wereld maanden aan een stuk in een soort van lockdown terecht kwam met als doel het coronavirus klein te krijgen. De cafés en restaurants gaan terug open en we mogen al luidop gaan dromen van ontspanning en plezier. De lockdown heeft ervoor gezorgd dat enorme hoeveelheden stress en spanning zich in ons lichaam hebben opgebouwd, spanning die er nu absoluut uit moet. De mannen en vrouwen van Lumberjacks hebben misschien wel DE manier gevonden om total loss te gaan. In hun vestigingen kun je immers met bijlen gaan gooien.

bijlwerpen-foto1-vlnr Sven, Stephane, uw reporter
Een bijl in handen zorgt ook voor waanzinnige foto’s

Bijlgooien, het gooien van een bijl. Het is de core business van Lumberjacks. Geen complexe verhaallijnen of puzzels om op te lossen. Geen niveaus waar je door moet gaan ploeteren of hindernissenparcours dat binnen een bepaalde tijd moet worden verwerkt. Je neemt een knoert van een bijl in de hand, je gooit naar een houten blok en hoe dichter bij de roos, hoe hoger het puntenaantal. Een uniek digitaal systeem houdt je punten bij en je kan er zelfs tegen je buddies (die eveneens allemaal opgekropte coronawoede hebben) gaan spelen. Het klinkt allemaal erg banaal natuurlijk maar schijn bedriegt. Het heeft iets oermens-achtig en per bijl die je gooit voel je meteen ook heel wat spanning dat aan de bijl blijft kleven. Nadat je een klein uurtje jezelf als een echte viking hebt gedragen merk je ook dat je volledige lichaam in een soort van ontspannende fase terecht komt. Je wuift de stress vaarwel en je verwelkomt een ontspannen gevoel, met een streekbiertje in de hand. 

Corona, lockdown of de stress van een 9-to-5?

lumberjacks-3
Hoe dichter bij het doel, hoe hoger de punten

Nu staycation helemaal hip is geworden, is een bezoek aan Lumberjacks misschien wel hetgeen je aan je vakantieplannen moet gaan toevoegen. Met locaties in Eeklo en Gullegem is het voor Belgen natuurlijk ook niet echt ver te noemen. Op net geen uurtje rijden sta je al met een bijl in je handen te zwaaien.

Voor de duidelijkheid: de foto’s en de bijhorende tests werden gemaakt toen corona enkel nog een Mexicaanse biersoort was.