CarePlus, niet de beste vrienden van de muggen

careplus-1
Compact en handig: de 15ml versie

In tijden van corona worden we in heel wat van onze beweegmogelijkheden beperkt. Verre verplaatsingen zijn uit den boze en ook intensieve hikes moeten tijdelijk worden opgeborgen. Als mens worden we dan ook aangeraden om het avontuur dicht bij huis te zoeken, een signaal dat overduidelijk klonk want nooit waren de Belgische wandelpaden zo populair. Niet alleen wandelaars zijn prominent van de partij, onze beste vrienden muggen tekenen eveneens present. Enkele kilometers gaan stappen en thuiskomen met honderden aandenkens aan de muggen? Niet als het van CarePlus afhangt! Het Nederlandse bedrijf heeft een compleet arsenaal aan mug-vrije producten in stock en die zijn niet eens allemaal chemisch.

leatherman-banner
Leatherman – right tool for the right job

Het volstaat om door een van de talrijke Vlaamse bossen of velden te trekken om tot het besef te komen dat muggen niet meteen onderworpen zijn aan de lockdown. Met miljoenen teisteren ze iedere bosrijke strook die we kennen. Het warmer en vooral natter wordende klimaat zorgt voor een prima voedingsbodem, waardoor onze vliegende vriendjes ons volop kunnen terroriseren tijdens onze trips outdoor

Bescherming in pocket formaat

careplus-2
Een enkele spray achter de oren en wat op de armen volstaat.

Om je te beschermen en je van de menukaart van de muggen af te halen, bestaan er drastische maatregelen. We spraken in het verleden al over de heilzame werking van Deet, maar niet iedereen is een voorstander van chemische producten. Er is niet alleen de impact op de gezondheid van de mens maar Deet heeft ook al enkele keren aangetoond dat het niet meteen genade kende. Brilmonturen of zelfs kledij werden hard aangepakt, in een poging de muggen op afstand te houden. CarePlus had dit meteen begrepen en bracht een reeks van natuurlijke producten op de markt waardoor muggen op een ruime afstand blijven. Natuurlijk want van chemische rommel is er helemaal geen sprake meer. De Anti-Insect Natural bestaat uit een (geheime) mix van limoen en eucalyptus die zelfs veilig kan worden gebruikt door boorlingen van net geen 3 maanden

Geen wonderwindel, wel een opluchting van formaat

careplus-3
Compact en handig maar niet altijd voldoende.

Verkrijgbaar in verschillende formaten, van de super compacte 15ml (handig in je reistas want die raakt probleemloos het vliegtuig op) tot de bombastische 200ml (waarmee je muggen met de afmetingen van een vliegdekschip op afstand kan houden) zorgen ervoor dat je altijd en overal de prikkende aanwezigen op andere gedachten kunt gaan brengen. Is het een wonderoplossing? De eerlijkheid gebiedt ons om hierop negatief te antwoorden. Deet is een atoombom, het is een chemische oplossing die alles neutraliseert maar ook vreemd kan reageren op het lichaam. De natuurlijke variant heeft geen last van bijwerkingen maar je moet er dan ook rekening mee houden dat de dosering wat groter moet zijn. De 15ml versie is ideaal als je ergens on the road bent en je plots wordt belegerd door een horde bloedzuigers. Voor het beschermen van je gezin tijdens een hike is het dan misschien net niet voldoende

De Anti-Insect Natural is dan misschien niet de pocketsize bom die je wil, het is en blijft een draagbare en vooral betaalbare manier om je toch een solide vorm van bescherming te bieden tegen de muggen. Het product komt met een natuurlijke vetlaag waardoor een douche bij terugkeer naar huis geen overbodige luxe is, een douche die dan wel zonder de bubbels van muggenbeten zal kunnen gebeuren.

De CarePlus Anti-Insect Natural spray is verkrijgbaar bij CarePlus of via de betere en avontuurlijke handel