The zombie survival guide: het enige boek dat je echt moet hebben!

zombie-survival-1
Het enige boek dat je echt moet hebben!

Als er 1 ding pijnlijk duidelijk is geworden, tijdens de volledige Corona crisis, dan is het wel dat het gros van de bevolking compleet nutteloos zou zijn mocht het ooit tot een zombie-apocalypse komen. We schreven er in het verleden al een blog over en de feiten van vandaag bewijzen helaas dat we gelijk hadden. Met uitzondering van het excelleren in het vingerwijzen op Facebook toont de mensheid dat het niet in staat is om autonoom te handelen in tijden van crisis. Er is echter nog hoop! Max Brooks schreef een briljante handleiding over wat je moet doen wanneer de ondoden de planeet overnemen. “The zombie survival guide” is misschien wel het beste boek ter wereld. 

We keken met z’n allen de dood in de ogen en deden wat moest gedaan worden: WC papier hamsteren! Toen het Corona Geweld tot een hoogtepunt kwam, schakelden de breinen van heel wat mensen uit. We reageerden als konijnen die richting koplampen van een aanrijdende auto lopen. Het ontbreken van absolute logica, het hamsteren van producten die niet nodig zijn en het verwerken van informatie die niemand echt begrijpt, gevonden op facebook. Wanneer dit onze manier van handelen is bij een controleerbare ziekte, dan vrees ik voor de massa mochten zombies ooit over het aardoppervlak dwalen. 

leatherman-banner
Leatherman – right tool for the right job

Auteur Max Brooks, een expert op gebied van ondoden en Solanum, kon ook in Amerika bemerken dat mensen helemaal niet klaar waren voor de apocalypse en schreef een handleiding. Stap voor stap legt hij uit hoe we een aankomende apocalypse kunnen herkennen, hoe we ons kunnen verdedigen en hoe we, when shit really hits the fan, ons gezin in veiligheid kunnen brengen. Beschik je over Rambo-skills en heb je een uitgebreid arsenaal aan vuurwapens aan huis? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk de eerste die zal sneuvelen. Stealth, discretie en planning zijn de zaken die je doorheen het land van wandelende doden zal gaan loodsen.

Schitterend geschreven, pure fictie (helaas)

zombie-survival-2
‘Recorded attacks’ is eveneens verkrijgbaar in comicvorm

Ongeacht hoe goed “The zombie survival guide” ook geschreven is, het is een werk van pure fictie. Toch dienen we dit in een zekere context te gaan plaatsen. Feit, zombies zullen ons waarschijnlijk morgen nog niet overvallen (helaas) maar de handleiding van Max Brooks is wel stevig gebaseerd op daadwerkelijke overlevingstechnieken. De manier waarop de auteur met die gegevens omgaat, toont niet alleen aan dat hij over bakken talent beschikt. Het maakt het boek ook uitermate leesbaar. Voor wie niet meteen thuis is in deze subcultuur wordt het ook pas erg laat duidelijk dat ze hier te maken hebben met een fictief boek. Pas wanneer je op het einde van het boek de gedocumenteerde gevallen begint te lezen, begrijp je dat we hier in een imaginaire wereld terecht zijn gekomen. 

“The zombie survival guide” is vooralsnog enkel verkrijgbaar in het Engels maar laat dat zeker de pret niet drukken. Het is hapklaar en een topper in zijn genre. Verkrijgbaar als standalone boek of in pack met ‘World War Z’ (dat andere meesterwerk, dat werd verfilmd met Brad Pitt), kan het worden aangekocht bij zowat iedere boekhandel ter wereld. 

Het enige wat we nog nodig hebben, is een Solanum-uitbraak en het feest kan beginnen.