Dutchbeards survivalkit: de EHBO-kit voor je baard

“Without a beard he’s your boyfriend, with a beard he’s your man”. Wat zouden we doen zonder onze baard en alle bijhorende, schaamteloze macho-quotes? Het groeien en dragen van een baard vergt tijd, geduld en zorgt ervoor dat je er op een slechte dag nog steeds goed uit ziet. Ook het onderhoud is niet meteen iets dat snel snel mag worden bekeken. Met Dutchbeards ga je niet meteen sneller je baard kunnen stylen, je gaat het wel beter doen.

dutchbeards-1
Vocht, vuil en beenderen: een hel voor je baard

De situaties waarin we terechtkomen schommelen dan ook tussen de verschillende extremen. 30 meter diep onder de grond, tussen de modder en de menselijke beenderen of toch maar eerder hoog in de bergen waar de regen enkel wordt onderbroken voor sneeuw? Wat dacht je misschien van een heerlijke 43 graden in de Spaanse Sierra Nevada vooraleer je een plons neemt in het zoute water van de Middellandse zee? 

dutchbeards-kit
Dutchbeards beard survival kit

Jawel, een avontuurlijk leven is een heerlijk leven maar je baard, die krijgt het erg hard te verduren. Uiteindelijk maakt het niet uit hoe vaak je je weelderige lokken wast, je baard wordt traag maar gestaag getransformeerd tot een schrobborstel van de hardste soort. Feit: je kan erg mannelijk gaan doen alsof het je geen bal kan schelen maar leuk is uiteindelijk anders. Wanneer mensen op straat halt houden om je even te strelen, dan weet je dat de tijd is aangebroken om je baard te gaan onderhouden. Dan spreken we nog niet eens als je je vrouw eens stevig vastpakt en ze nadien met open wonden aan haar gezicht naar de dokter moet. (dat laatste is misschien iet of wat gedramatiseerd, maar you all get the point).

De kerels van Dutchbeards stuurden me dan ook een heuse survivalkit voor de baard. Een setje dat is aangepast naar de noden van de moderne outdoor-guy. Feit: een beautycase gevuld met 5000 producten gaat je waarschijnlijk wel een stuk op weg helpen, maar echt praktisch is het toch niet meteen. Op basis van hun expertise stelden ze dan ook een set samen met 4 onmisbare, compacte producten die je eigenlijk altijd in je kit-bag nodig hebt. 

The Fixer

dutchbeards-fixer
The Fixer – Foto Dutchbeards

Het is zowat de tourniquet voor het onderhoud van je baard. Na enkele weken out there voel je dat het laatste sprankeltje leven uit je gezichtsoerwoud aan het verdwijnen is. De tondeuze lonkt om de hoek en je staat op het punt je mannelijkheid te verliezen. The Fixer is een super concentraat van natuurlijke producten die je baard terug gaan boosten. Een weekje intensief behandelen na je avontuur zou voldoende moeten zijn.

Satan’s Bluff

dutchbeards-satansbluff
Satan’s Bluff – foto Dutchbeards

Daar sta je dan, onderaan de berg in het zuiden van Spanje, in de blakende hitte. Geen schaduw te bespeuren en een heerlijk, fris biertje roept je naam. Hitte en droogte zijn nu ook niet bepaald de beste vrienden van je baard en zomaar wat olie door je lokken smeren is not done. De foutieve olie gebruiken bij dergelijke temperaturen staat gelijk aan het gebruiken van motorolie om je haren in de vorm te krijgen. Satan’s Bluff is hier voor aangepast. Een lichte kokosgeur maakt het ook aangenaam om te ruiken (niets zegt ‘sex’ meer als de synthetische geur van gesmolten plastic wanneer je goedkope olie door je manen wrijft). Met het demonische goedje krijg je opnieuw wat elasticiteit in je droge borstel.

Darling Nicki

dutchbeards-darling
Darling Nicki – foto Dutchbeards

Het andere extreme is dan weer de gure, koude wind van één of andere alpenflank. Niet alleen is het een ramp voor je baard maar ook je gezicht krijgt er klappen die zelfs een Mike Tyson niet eens kon uitdelen. Darling Nicki is voorzien van een stevige dosis avocado, niet alleen gezond maar het zorgt ook voor een soort van beschermende laag. Een kogelvrije jas voor je gezicht, met een heerlijk geurtje aan. De combinatie olie en balsem gaat ook vermijden dat je lokken voortdurend in je gezicht waaien, wanneer moeder natuur haar van haar beste kant laat zien. Je eigen baard in je gezicht zorgt er niet alleen voor dat je helemaal niets ziet, het ziet er dan ook nog eens belachelijk uit op foto.

Moet je dit nu absoluut hebben? Nee natuurlijk niet. Er bestaat nog altijd een harde kern van mannen die het absoluut verwijfd vinden om met producten aan de slag te gaan. Ik begrijp jullie! Ik behoorde ook tot die groep van verketteraars, totdat mijn eigen vrouw me vroeg of scheren misschien geen optie was want het was echt niet meer aangenaam om haar eigen viking te omhelzen. 

Met de survivalkit van Dutchbeards ben je niet alleen voorzien op de meest extreme weersomstandigheden, het past eveneens gewoon in je EHBO-kit. 

Je uitrusting vervolledigen? Dat doe je hier: klik.
Specifieke noden voor een specifiek avontuur? Vraag raad aan hun experts alvorens je je baard naar de eeuwige jachtvelden stuurt.