Met Dronegun knal je nieuwsgierige drones los uit de lucht

dronegun-mkiii
De Dronegun MkIII schiet drones uit de lucht

Waar drones vroeger enkel waren voorbehouden voor overheden en the happy few, zijn ze de dag van vandaag gemeengoed geworden. Amateur cineasten of liefhebbers van unieke beelden beleven de tijd van hun leven met betaalbare vliegende camera’s maar helaas is er ook een downside aan het verhaal. Onze privacy wordt minder en minder vanzelfsprekend want zelfs hoge muren vormen geen visuele blokkade meer. 

Voor overheidsdiensten waren drones al langer een doorn in het oog. De camera’s die onder die toestellen hangen zijn van een dusdanige kwaliteit dat je bijna de knoopsgaten in een broek kon filmen. Daarnaast werden ze ook meer en meer ingezet door terroristen om niet alleen hun troepen te bevoorraden maar ook zelfs bommen te droppen. Om die drones uit de lucht te halen beschikt de overheid over een compleet arsenaal aan gereedschappen, zowel groot als klein. Die tools zijn dan wel niet beschikbaar voor de gewone burger en zijn in de meeste gevallen ook niet echt praktisch in gebruik. 

dronegun
De Dronegun MkIII

Het Amerikaanse Droneshield bracht daarom een compacte en meer “civil” versie van zo een dronekanon op de markt. De Dronegun MkIII is een uit de kluiten gewassen geweer, waarmee je gewoon moet richten naar een drone. Je haalt de trekker over en het geweer lanceert een elektromagnetisch signaal dat de drone meteen een noodlanding laat maken. Het toestel crasht niet, het ontploft niet en de makers van de Dronegun beweren ook dat het toestel nadien gewoon weer kan opgestart worden. De puls die wordt afgevuurd zou werken op merendeel van de huidige drones die aangekocht kunnen worden. 

Een cool iets voor mensen die hun privacy echt op prijs stellen.
Je kan er hier eentje in huis halen (klik)